Защо понякога не можете да си довършите тренировката

616
Защо понякога не можете да си довършите тренировката
Снимка: https://pixabay.com

Физическото здраве е важен компонент от цялостното ни, затова не бива да се пренебрегва и да предпочитаме застолялия начин на живот. Обездвижването носи своите последици, а тренировките – своите ползи. Те извайват фигурата ви, като стягат мускулите и контролират здравословното тегло. По този начин се укрепва и нашият имунитет.

Обаче във времена на паднемии като днешните, обездвижването понякога е наложително. Това може да се окаже и фактор за последващо бързо изморяване от тренировка, която дори не сте успели да завършите. Задъхвате се, пулсът ви е много ускорен, мускулите ви болят и просто решавате, че тялото не може да издържи всичкото това напрежение.

Защо е важо да тренираме всеки ден?

Изключително важно е да тренираме всеки ден. Това ни носи много позитиви, които ще разгледаме в следващите редове. След като прочетете ...

Мускулите ви треперят, енергията ви се изчерпва и не смогвате на темпото. Но наистина ли сте физически толкова изтощени, или мозъкът ви се опитва да ви заблуди?
Създадени са редица изследвания и проучвания, показващи влиянието на спорта и тренировките върху човешкия организъм.

Изследванията а доктор Маркус Аман от 2016 г. установяват, че количеството енергия, което притежаваме, се контролира от мозъка. И в много от случаите той неглижира това и изпраща сигнали към мускулите да стопират активността си, за да се съхранят енергийните запаси. Този процес се осъществява, за да се предпази тялото от степен на крайно изтощаване, както и да се осигури енергия за протичащите процеси в организма.

След като вече сте наясно, че не всичко зависи от физическото ви състояние, а и от мозъка, има някои начини, по които може да го „излъжете“ и да продължите тренировката си. 
Как да убедим мозъка, че не сме изтощени и все още притежаваме нужната енергия?

Отново според д-р Аман един от най-ефективните начини да потушите изтощението е да се усмихвате по време на тренировката. Особено в най-напрегнатите моменти, като по този начин ще заблудите мозъка и нервната система, че се чувствате добре и сте изпълнени с енергия. Дължим това на хормоните серотонин и допамин, отговорни за доброто настроение.

5 мързеливи, но ефективни упражнения, които може да правите дори в леглото

Ако сте от хората, които спортът и гимнастиката не са ежедневие, то вече нямате време за оправдания. Има няколко упражнения, които може...

Колкото и да не ви се вярва, чрез усмивките наистина ще получите този ефект. Те ще подпомогнат за успешното завършване на тренировката, както и ще ви накарат да се чувствате по-добре психически и физически. Ако по време на спортуване в ума ви се настанят негативни мисли, вие засилвате напрежението и понижавате настроението си, което води до бързо изморяване и психическо изтощение. 

Усмивките спомагат и за съсредоточаването и концентрацията. Така че, при следващата си тренировка не забравяйте позитивните си мисли и усмивката на лицето – пробвайте и ще останете доволни!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 1 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 1 май /валутен калкулатор/

Корона на безбрачие: 7 причини, поради които връзката ви завършва с пълно фиаско

Трик, който ще удължи живота на възрастната ви котка

6 неща, които не трябва да купувате, дори и да са на разпродажба

Пречи ли голямата разлика във възрастта във връзката?

Объркват всички: Най-трудните за разбиране зодии

Мит ли е влюбването от пръв поглед?

В коя европейска държава се намира Валония

Може ли да бъдете приятели с бившия си

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com