Продължава засиленото търсене на медицински персонал в Добрич

3458
Продължава засиленото търсене на медицински персонал в Добрич
Снимка: Thinkstock

И през летните месеци продължава засиленото търсене на медицински персонал на трудовия пазар в Добрич. Обявени са голям брой свободни работни места за лекари и фелдшери, също за инженери, учители по различни специалности, възпитатели и озеленители. Това съобщи на пресконференция Васил Сивков, директор на Бюро по труда в Добрич, предаде кореспондент на Радио „Фокус” – Варна.

Към днешна дата са обявени 490 свободни работни места в Бюрото в областния център. При трета квалификационна степен се търсят контрольори по качество,технолози в шевното производство, ел. монтьори, банкови служители. 225 са свободните работни места, обявени чрез бюрото за работнически професии. Най-много се търсят оператори в шевното и обувно производство (67 позиции). Продължава търсенето на всякакъв персонал за курортните комплекси край морето. Равнището на безработица за юни за областта е 9.7%, с 1,3 пункта по-ниско от предходния месец. Регистрирани са 7 756 безработни. През май техният брой е бил над 8780. Само за Добрич равнището на безработица е 5.1%, също по-ниско в сравнение с предходния период. 1181 безработни лица са постъпили през юни на работа. По програми и насърчителни мерки за заетост и схеми на ОП „Развитие на човешките ресурси” работа са започнали 147 безработни.

За още близо 5 млн. лева започнаха ремонти в парка в Добрич

Дейностите по допълнителните обекти от проекта за реконструкция на градския парк „Св. Георги“ в Добрич с...

177 младежи до 29 години през миналия месец са били устроени на работа чрез посредничеството на Бюро по труда в Добрич. В тази цифра влизат 88 младежи на възраст до 24 години. Пълният списък на всички обявени свободни работни места в областта е публикуван на сайта на бюрото в добруджанския град. На сайта е поместена актуална информация и за възможностите за намиране на работа в ЕС. 20 са регистрираните безработни в Добричка област, които са чуждестранни граждани, с постоянно пребиваване у нас. По-голямата част от тях са граждани на Русия и по-малко от Беларус, Молдова, Украйна, Турция и Сирия, съобщи още Васил Сивков. Той заяви, че основният проблем при намиране на работа при тези безработни е, че не знаят български език. Най-облагодетелствани са руснаците поради близостта на езиците допълни той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com