8% ръст на туристите през това лято

3546
8% ръст на туристите през това лято
От 15% до 20% ръст на руските и украинските туристи

Според данните от предварителните записвания се очаква от 5% до 8% ръст на чуждестранните туристи у нас през новия летен сезон. Това заяви в Балчик заместник-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Иво Маринов, който даде официален старт на сезон „Лято 2012”. „Надяваме се и приходите от сектора, реализирани по платежен баланс, да превишат миналогодишните и да надхвърлят 3 млрд. евро“, посочи той.

Балканският алианс на хотелиерските асоциации номинира Балчик за фестивален град на Балканите. Тук сезонът на практика не приключва, защото и през зимата се отчита заетост от 40% до 60%. Амбицията на общината е да превърне този район в целогодишна курортна дестинация. Това стана ясно по време на събитието.

Отвлякоха южнокорейски туристи и техния гид на Синайския полуостров

Въоръжени мъже отвлякоха днес трима южнокорейски туристи и техния египетски гид на Синайския полуостров, съобщиха Асошиейтед прес и Фра...

Най-високият ръст на туристи се очертава да е от Русия и Украйна – около 15%- 20%.Това се дължи и на решението, което българското правителство взе, да признава за национални шенгенските визи за руските граждани.

В най-скоро време на територията на Руската федерация ще бъдат открити още девет визови центъра, с които общият им брой ще стане 16. Това чувствително ще улесни пребиваването на руските туристи в България.

От министерството обръщат сериозно внимание и на развитието на вътрешния туризъм. Според актуални анализи на "Евробарометър" 73% от българите предпочитат да почиват в страната си.

Редактор: Боряна Кръстева

Американците са най-лошите туристи

  Поразителното е, че янките сами са си присъдили това "почетно» звание". В допитването, проведено в САЩ, Австралия, Канада и Ирланди...

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика