Янев към Греков: Знаете ли какво се случва във фонд „Земеделие”?

27303
Янев към Греков: Знаете ли какво се случва във фонд „Земеделие”?
Снимка: БГНЕС

Има ли проблеми между земеделското министерство и Държавен фонд „Земеделие” – с този въпрос лидерът на РЗС Яне Янев се обръща към министъра на земеделието и храните Димитър Греков в отворено писмо, разпратено до медиите. Повод за писмото са слуховете, че от фонда масово се уволняват служители, както и че от близо 1000 проекта по инвестиционните мерки над 550 ще пропаднат.

Янев отправя редица въпроси към Греков, засягащи одитирането на ДФЗ, административния капацитет на фонда и др. Пита се и дали няма конфликт на интереси предвид, че изпълнителният директор на ДФЗ и заместничката му живеят заедно на семейни начала.

В парламента има четирима действащи сътрудници на агентурата, убеден е Янев

Службите в България продължават да действат по нерегламентиран начин и да информират организираната престъпност. Спецслужбите влияят и ...

„Разполагате ли с информация за нерегламентирани записи на неофициални срещи, на които сте присъствали Вие, началникът на кабинета Ви и служители на РА и МЗХ, правени от ръководството на ДФЗ? Защо повече от месец ДФЗ-РА отказва да отговори на въпросите, поставени в писмото на Генерална дирекция „Земеделие и развитие на селските райони” на ЕК?”, пише още в писмото на РЗС.

Според Янев ако не се вземат спешни мерки, реално съществува възможността да бъде отнета акредитацията на Разплащателната агенция, което би било небивал прецедент от началото на членството на България в ЕС. Това би лишило българската икономика от значителни европейски средства по схемите за подпомагане на ДФЗ.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика