МИЕТ: Големи туроператори искат да рекламират у нас

4257
МИЕТ: Големи туроператори искат да рекламират у нас

Паневропейският тв канал Eurosport ще излъчи специален репортаж от участието на България на най-голямото туристическо изложение в света ITB в Берлин, предаде БГНЕС.

По време на форума зам.-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Иво Маринов се срещна с мениджмънта на FTI Group, REWE Group и Bravo Tours – Дания, съобщиха от МИЕТ.

Представителите на бизнеса предложиха общи рекламни кампании за промотиране на туристическия продукт в България. Сред планираните активности са излъчване на рекламни клипове по време на чартърни полети в авиокомпаниите, организиране на журналистически посещения в страната, излъчване на реклами по радио и тв канали и онлайн.

Фирменото портфолио на компаниите включва, освен туроператор, също и радиа, телевизии, печатни издания. Част от планираните активности са насочени към туристическите агенти, тъй като, според представителите на бизнеса, около 85% от записванията на германския пазар се правят именно от тях. По мнението на бизнеса едно от основните конкурентни предимства на страната ни на туристическия пазар е предлагането на качествен продукт на достъпна цена.

Освен стратегическата ни цел да превърнем България в целогодишна туристическа дестинация, продължаваме активно да промотираме морският ни туризъм на наши традиционни пазари като Германия, като разчитаме именно на това конкурентно предимство, каза пред представителите на бизнеса г-н Маринов.

По неговите думи България разчита на гъвкава ценова политика и предлагане на допълнителни услуги за привличане на платежоспособни туристи. Иво Маринов прогнозира около 5% ръст на записванията за германския пазар за това лято. България присъства в каталозите на големите германски туроператори в Германия, включително и в гамата на по-високия клас, стана ясно по време на срещите.

В рамките на участието на България на ITB Берлин директорът на дирекция "Маркетинг, информация и реклама в туризма" Анелия Генова даде интервю за паневропейският тв канал Eurosport. Спортът и приключенският туризъм като един от акцентите в стратегията ни за устойчиво развитие на туристическия продукт, изборът на България за новооткрита голф-дестинация от Международната асоциация на голф туроператорите, планираните спортни събития в страната в близките месеци бяха сред основните теми в интервюто. Телевизионният канал ще излъчи материала като част от специален репортаж от участието на България на ITB Берлин.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика