Наливаме 300 млн. лева в атракции

4468
Наливаме 300 млн. лева в атракции

Имаме общ бюджет 300 милиона лева, с които финансираме атракции. Това каза пред журналисти край самоковското село Белчин министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, предаде „Фокус”.

С тези средства се финансират над 70 туристически атракции на територията на цялата страна, като няма значение дали е в село Белчин, дали е в град, посочи Павлова. „Тук не прилагаме принципите за градско развитие. По-скоро искаме да покажем всяко едно населено място, в което има уникални културно-исторически ценности и те да бъдат експонирани”, добави Павлова.

Павлова иска като Мечо Пух

На Лиляна Павлова и се прииска да влезе в образа на приказен герой. Министърът на регионалното развитие и благоустройството заяви пре...

Площта в района на крепостта „Цари мали град” е много голяма и цялата се покрива изцяло по проекта - да бъде облагородена, да има достатъчно площадки и забавления за децата.

„Сто процента финансирането е от държавата, като 85% от тази инвестиция са изцяло европейски средства. Останалата част е съфинансиране и от държавния бюджет, и от общинския бюджет. Това е на сто процента безвъзмездно финансиране по смисъла на европейските проекти”, каза още министър Лиляна Павлова.

Редактор: Ая Косарова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика