Стоилов: Увеличение на заплатите ще има за 280 000 души

26402
Стоилов: Увеличение на заплатите ще има за 280 000 души
Снимка: БГНЕС

''Бюджет 2014 е различен от миналогодишния, за първи път от доста време има заделени пари за инвестиционни цели, заложени са 100 милиона лева повече за образованието, социалните разходи са по-големи от тези за МВР'', заяви Янаки Стоилов пред bTV.

Стоилов даде потвърждение за това, че около 1 милион души или 50% от пенсионерите в България ще получат коледни надбавки. Предполага се, че тези, чиято пенсия е под 250 лева, ще получат такива.

В този си вид, мораториумът не върши работа

Темата за продажбата на земя е чувствителна и в нея има реални икономически, социални и политически измерения. Тя беше широко използван...

По думи на депутата увеличение на минималната си работна заплата ще получат 280 000 души. Допълнителни пари за децата си пък ще получат още 40 000 семейства, а право на енергийни помощи ще имат 60 000 души.

Янакиев добави, че страната ще получи външен заем на стойност 350 милиона лева, за да се покрие очертаващия се до края на годината дефицит.

По негови думи идеята да се премине към подоходно семейно облагане ще се приложи във втората част от парламентарния мандат.

''Чудеса не могат да станат в рамките на няколко месеца, но повечето от обещаното ще изпълним, въпреки че бюджетът е напрегнат'', призна депутатът от БСП.

Студентите са изостанали от съвремието, каза Янаки Стоилов

Хубавото е, че студентите проявяват позиция, защото моите впечатления са, че те по-рядко се интерсуват от обществено-социална дейност. ...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика