Медведев се гаври с Украйна, Канада иска да ѝ даде 83 000 ракети (ВИДЕО)

10858
Медведев се гаври с Украйна, Канада иска да ѝ даде 83 000 ракети (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver

"Границите на Русия не свършват никъде. Веднъж един от украинските лидери каза: "Украйна не е Русия". Тази концепция трябва да изчезне завинаги. Украйна безусловно е Русия. Руското общество справедливо счита Украйна за част от нашата, руска цивилизация. Безусловно ще доведем "специалната военна операция" (бел. ред. - гнусното име, с което Кремъл нарича войната в Украйна) до логичен край – до окончателна победа, до "капитулация на неонацистите". Всичко това избълва на "лекция" бившият руски президент, бивш руски премиер и настоящ зам.-ръководител на Съвета за сигурност на Руската федерация Дмитрий Медведев, който отдавна успешно защитава реномето си на прекаляващ с алкохола. Показателно е, че дори от ЕК му препоръчаха спешно да потърси специализирана медицинска помощ: Говорител на ЕК каза на Медведев да отива на психиатър (ВИДЕО)

Медведев говори на Световния фестивал на младежта – форум, който се провежда в Сириус, Русия, от 29 февруари до 7 март 2024 г. Форумът е инициатива, лично одобрена от издирвания от Международния наказателен съд в Хага за систематично отвличане на украински деца руски диктатор Владимир Путин. А Медведев отново прокара руската опорна точка как Полша, Унгария и Румъния искат части от Западна Украйна, като говори на фона на карта, на която Украйна е само територия около Киев – всичко друго е поделено между Русия и Запада. Бившият руски президент не пропусна да осмее с недодялани колажи известни западни политици – американския президент Джо Байдън, германския канцлер Олаф Шолц, френския президент Еманюел Макрон, както и украинския президент Володимир Зеленски (ВИДЕА и СНИМКИ).

Всичко казано от Медведев сочи, че Русия е по-заинтересована да подчини украинците и да използва техните природни ресурси, отколкото да присъединява нови и нови украински територии, смята ISW (американския мозъчен тръст Институт за изучаване на войната). На фона на пропагандата на Медведев в обзора на тръста е посочено, че пореден руски Z-пропагандист и телеграм канал получава награда от Путин - "Армия Русич" (Архангел Спецназ), посочва се и как свързвани с ЧВК Вагнер руски канали са атакували пропагандист номер 1 на Русия Владимир Соловьов, защото неговото предаване е осмяло загиналия в самолетна катастрофа руски олигарх Евгений Пригожин.

Стоки и продукти с двойна употреба на стойност 8,8 млрд. долара от цял свят е успяла да внесе Русия през първите 10 месеца на 2023 година т.е. едва 10% по-малко, отколкото преди да бъдат наложени западните санкции заради отприщената война в Украйна от Путин. Само вносът от Китай за този период е 1,3 млрд. долара – това сочи материал на The Wall Street Journal. Най-често става въпрос за внос на микроелектроника и автомобилни части. А търговските пътища, които са най-използвани, са тези през Казахстан и Киргизстан: Когато не е по холивудски: Киргизстан е сериозно оръжие за Путин

На този фон, канадският парламент поиска всички изведени от употреба ракети въздух-въздух CRV7 да бъдат предадени на Украйна, предава "Укринформ". Становището е на постоянната комисия по отбрана към Камарата на общините на канадския парламент. Става въпрос за 83 000 ракети, които иначе ще трябва да бъдат утилизирани и да се плаща за това. Всяка от тях, която може да влезе в употреба и е безопасна за транспорт, следва да бъде дадена на Украйна, гласи становището.

Войната в Украйна: Развитие на военните действия

Съгласно сутрешната сводка на украинския генщаб, интензивността на военните действия не се променя особено, даже има съвсем лек спад на дневна база. През изминалото денонощие украинците са регистрирали 74 бойни сблъсъка. Руснаците основно са съсредоточени в направленията при Авдеевка и Маринка (Новопавловското направление), където има отбити съответно 28 и 22 руски пехотни атаки.

Показателно е, че за Авдеевка украинците отново изброяват пет села като място на боеве – Невелско, Първомайско, Тоненко, Бердичи и Новоселовка. Знаково е, че Орловка вече не е споменавана, а Новоселовка е повече на север от Бердичи. Според обзора на популярния руски военен телеграм канал "Рибар" Орловка и Тоненко са под руски контрол, но руският пропагандист и военен блогър Семьон Пегов говори в своя обзор за напредък северно от Орловка към Тоненко тоест не че Тоненко е превзето изцяло.

(КАРТА) Съгласно казаното от "Рибар" и Пегов, руснаците много бавно напредват вътре в Григоровка и Новомихайловка т.е. Новопавловското направление. Политическият анализатор на германския таблоид "Билд" Юлиян Рьопке е на мнение, че руснаците са превзели по-трудните позиции в Новомихайловка и скоро цялото село ще е в техни ръце. Този фронт е важен, защото ако бъде превзета и Григоровка, руските сили ще могат да гледат както на югозапад към Угледар, така и на северозапад към следващите украински отбранителни линии след Авдеевка. ОЩЕ: Парите в брой на Путин за войната се топят. Нови укрепления и загуби за Украйна и Русия (ВИДЕО)

Интересно е и други, което пише "Рибар" - че в направлението към Лиман, при Билохоровка (Белогоровка) имало тежки боеве и че "руските войски отблъскват атаките на украинските въоръжени сили до руините на промишлената зона". И "Рибар", и Пегов твърдят, че при Бахмут има известен руски напредък в центъра на Ивановско (5-6 километра запад-югозапад от Бахмут). Селото е ключово за южния фланг на Бахмут, оттам може да тръгне бързо тежка военна техника по магистрала N32 към Часов Яр.

В Южна Украйна особени промени няма - нито при Работино, в направлението Орехов - Токмак - Мелитопол, нито на източния бряг на река Днепър, в село Кринки (30 километра североизточно от град Херсон). Украинската армия публикува и кадри от удар с френска умна бомба срещу руска военна база в Казашки лагери:

Тази нощ Руската федерация изстреля 22 дрона клас "Шахед", всичките откъм Крим. Свалени са 18, всичките в Одеска област, пише в сводката украинските ВВС.

ОЩЕ: Руски военен кораб избухна близо до Кримския мост (ВИДЕО)

В ущърб на Украйна

Юлиян Рьопке препубликува видеокадри, за които казва, че се вижда как украински военни стрелят контролно в главите на поне двама руски войници. На кадрите действително се вижда такава картина, кой кой е казва Рьопке - от казаното излиза, че видеото е заснето от 47-ма украинска механизирана бригада, която участва в боевете при Авдеевка, а през лятото на 2023 година беше основната ударна сила в провалилата се украинска контраофанзива. Вижда се и, че стрелбата изглежда е по вече мъртви хора - добавен е контекст, че руските войници са били ударени с FPV дронове и са мъртви, когато украинската пехота стига до позициите им.

Рьопке публикува и видео, показващо руския успех срещу американските танкове "Ейбрамс" до Бердичи - там бяха унищожени два такива танка:

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Германия търси лекари. Какво получават те в страната?

В коя страна да отида да работя? Ето кои са най-харесваните държави с по-високи заплати

"Няма да се върна": украинците в чужбина и военната служба

Италия привиква руския посланик, след указ на Путин

Илон Мъск и неговият "Старлинк": решаваща сила в Украйна

Арестуваха депутат - стрелял при словесен спор

Защо Макрон каза, че Европа може да умре?

Лувърът подготвя отделна зала за „Мона Лиза“

Фалшиви евромонети в Европа: как да ги познаем?

Украинците поразиха руската радарна система "Подльот" за 5 млн. долара (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа