Над 150 наши шофьори бедстват без храна и вода между Сърбия и Хърватия

3584
Над 150 наши шофьори бедстват без храна и вода между Сърбия и Хърватия
Снимка: Gettyimages.com

Границата между Сърбия и Хърватия е затворена за тирове в двете посоки. Това е причината над 150 български шофьори да бедстват там без храна, вода и тоалетна, съобщава Нова телевизия.

От сръбската страна на границата в момента се намира Пенчо Пенчев, който вече пети ден е принуден да чака без обяснение. В неделя той се е опитал да мине границата с Хърватия, допълва "Дарик нюз".

Двама български шофьори са пострадали в Русия, имат нужда от помощ

Двама български шофьори са пострадали от взрив при ремонт на ТИР в Челябинск, Русия, съобщи Фокус. Единият от тях - 37-годишният Стоян ...

„Първо ни спряха, защото имало бежанци, които са на сръбско-хърватската граница и не може да минем заради тях. На следващия ден ни казаха, че има някакъв проблем между Сърбия и Хърватия с разрешителните за товарните автомобили. Днеска, като питахме, ни казаха съвсем друга версия и всеки вдига рамене, а ние си седим тук вече пет дни без вода, храна и тоалетна. Без нищо”, разказва Пенчев в предаването „Часът на Милен Цветков”. По думите му никой не може да каже колко още време шофьорите ще седят на границата, обобщава "24 часа".

На бежанците из Европа раздават дрехи, палатки и храна, а на шофьорите никои нищо не дава. Единствено сръбски частни транспортни фирми вчера раздали по шише вода на собствени разноски, за да помогнат на своите колеги.

Бил е проведен протест от шофьорите във връзка със ситуацията на хърватската граница. Хърватските власти обаче заявили, че Сърбия не е в Европа и не могат да им наложат да отблокират границата. „Вече не знаем на кой да се оплачем. Седим тук пет дни като прошляци. Тук има само 170 камиона български, а опашката е 25 километра”, казва още нашенския тираждия.

По думите му, хората ходят до тоалетна в гората, а храна си набавят, като пътуват на групи до близки магазини. „10 години такова нещо не съм видял. Ако продължи, ще си намразя професията”, казва още Пенчев.

Шефът на пътна полиция: Жените са по-добри шофьори

Жените са по-добри шофьори, защото спазват правилата за движение по пътищата. Това твърди началникът на пътна полиция Антон Антонов в и...

Димитър Крумов е от другата страна на границата. „Ние тук сме като кучета. На мигриращите им се дават палатки, вода, чаршафи, хляб, а ние седим тук по четири дни буквално като кучета”, споделя Крумов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com