Невиждана украинска атака с дронове срещу Русия (ВИДЕО)

31855
Невиждана украинска атака с дронове срещу Русия (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

За масирана атака с дронове срещу обекти на територията на Руската федерация съобщава руското военно министерство.

Според официалната информация, са били прехванати и унищожени 66 дрона над територията на Краснодарския край, а още 2 са били свалени над Кримския полуостров: Украйна атакува, руски петролни рафинерии горят (ВИДЕО)

Поражения има

В местни канали в Телеграм обаче се споделят видеокадри, които ясно показват, че не се е разминало без щети. Местни жители твърдят, че военно летище в село Кущевско, Краснодарски край, се е запалило след атака с дронове: Парчета навсякъде: Руско военно летище изглежда е сериозно ударено с дронове (ВИДЕО). Все още няма официално потвърждение от руска страна на тази информация - но губернаторът на Краснодарски край Вениамин Кондратиев призна, че в селото е имало атака. Огромна експлозия, заснета на видео, демонстрира, че едва ли се е разминало без щети, въпреки официални уверения как нямало нищо.

Редом до поразените рафинерии: Ударен е и руски военен завод в Липецк (ВИДЕО)

"Към момента повече от 10 дрона са свалени в Славянски, Северски и Кущевски райони. Те се опитаха да атакуват петролни рафинерии и инфраструктурни съоръжения. Няма пострадали и сериозни щети. Оперативни служби гасят пожари, причинени от падането на дронове", обобщи губернаторът.

В Северски район на Краснодарския край със сигурност е атакувана Илската рафинерия, съобщават за руския опозиционен телеграм канал ASTRA местни жители. Поразена е инсталацията АТ-1, според източниците на ASTRA. След атаката в предприятието е избухнал пожар, има и видеокадри:

Още: Унищожени са 26 000 куб. м руско гориво при удара в Смоленск: Украинското разузнаване (ВИДЕО)

Украински източници съобщават и за успешни удари по рафинерията "Славянск-ЕКО", както и по битумния завод в Краснодарски край. Информацията за уцелени 2 руски петролни рафинерии в Краснодарски край (Илската и "Славянск-ЕКО") потвърждава свързваният с ФСБ руски телеграм канал ВЧК-ОГПУ, който добавя, че са нанесени удари и "по редица други обекти". В "Славянск-ЕКО" е ударена дестилационната мощност, съобщава ASTRA. Според публичната разузнавателна платформа OSINT първото видео в този материал, показващо голяма експлозия, е именно с координати на рафинерията "Славянск-ЕКО". Но има и още видеокадри, които показват големи щети. И двете рафинерии са собственост на "Роснефт":

Появи се непотвърдена информация и за друг украински успех - поражения и в руското съоръжение за съхранение на боеприпаси "Тихорецк" в Ростовска област. OSINT публикува пост с данни за "огромен пожар" от системата за наблюдение на пожар FIRMS на НАСА. В Тихорецк се съхраняват боеприпаси - снаряди и ракети, доставени на Руската федерация от Северна Корея. Потвърждение какво се съхранява в Тихорецк имаше от Белия дом на 13 октомври, 2023 година. Там се намира 719-та база за боеприпаси на Руската федерация. Явно обаче тепърва ще има уточнение дали говорим за сериозен удар срещу много добре защитен обект и какво точно се е случило:

Русия обаче също не бездейства тази нощ - рано сутринта имаше руска атака срещу обекти от украинската енергийна инфраструктура, има и поражения: Русия стреля с "Кинжал" и пак удари украински ТЕЦ-ове

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Унгария непреклонна: Няма да подкрепим безумния план за дългосрочна подкрепа на Украйна

Шведски съд призна Грета Тунберг за виновна за неподчинение

Полша се оплака от руски кибератаки

Си Дзинпин пристигна в Унгария, среща се с Орбан

150 000 посрещнаха олимпийския огън в Марсилия

Три големи пожара в Русия, включително в пристанище (ВИДЕО)

Армения обърна гръб на Путин, спира вноските си в ОДКС

Руски "военен герой" изнасилил 15-годишно момче, не му се търси отговорност

Евросъюзът реши какво да прави с приходите от замразените руски активи

Обвиниха арестувания заместник на Шойгу, че е взел подкуп за над 1 млрд. рубли

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа