Прекъснаха излъчването на 5 руски канала в Украйна

14637
Прекъснаха излъчването на 5 руски канала в Украйна
Снимка: Gettyimages

Новите власти в Украйна спряха 5 руски телевизионни канала във вторник, 11 март, в 21:00 ч. московско време, съобщи ИТАР-ТАСС. Сред забранените канали са излъчващи се в цял свят „Русия 1", „Русия 24, „ОРТ", „РТР Планета" и „НТВ-Мир".

Плановете за спирането на руските телевизии на територията на Украйна бяха заявени във Върховна рада на 27 февруари. Още тогава бе внесен законопроект, позволяващ спиране на ретранслиране на чуждестранни телевизионни и радио канали на територията на Украйна.

Силите за самоотбрана в Севастопол са официално сформирани

Кметът на Севастопол Алексей Чалий подписа документ, с който се определят задачите, възложени на силите на народната самоотбрана на С...

Мотивите относно спирането на телевизионните канали са „осигуряването на информационната безопасност на Украйна", предаде КРОСС.

Въпросният законопроект предлага, да се "спре предаването или препредаването на телевизионни и радио канали на аналогови и цифрови кабелни мрежи, произведени в държави, които не са подписали Европейската конвенция за трансгранична телевизия".

На 28 февруари Олег Тягнибок заяви на заседанието във Върховна рада пред депутатски групи и фракции, че „редица руски канали предоставят информация от Украйна в изопачен вид, поради което трябва да бъде наложена забрана за тяхното излъчване".

По думите на лидера на партия „Свобода" тези действия се съчетават със свободата на словото, печата и демократическите ценности, под лозунгите на които неговите привърженици са завзели властта.

Меркел определи кримския случай като "анексиране"

Германският канцлер Ангела Меркел определи положението на Кримския полуостров като "анексиране" от Русия. Тя каза това пред депутати ...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа