Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Руски петролни мощности пак горят, атака в Крим и по руско военно летище (ВИДЕО)

19 май 2024, 07:55 часа • 13370 прочитания

Поредна серия от атаки с дронове проведе Украйна тази нощ срещу руски цели.

Първата известна цел е петролна рафинерия в Славянск на Кубан, Краснодарски край. Официално местните власти твърдят, че има паднал дрон на територията на предприятието, но няма щети и разрушения. И отделно - че поне 10 дрона били заглушени по пътя им към рафинерията.

"В нощта на 18 срещу 19 май имаше опит за атака срещу цивилни цели в районите Славянски и Кушчевски с помощта на дронове. Най-малко 10 дрона са заглушени. В Кущевски район, след падането на един от дроновете, е избухнал локален пожар, който не е засегнал територията на населените места. Огънят се гаси, няма пострадали и разрушения. В Славянск на Кубан един от дроновете падна на територията на петролна рафинерия. По предварителна информация няма пострадали и разрушения. Не са регистрирани и пожари", гласи официалното руско съобщение. То е допълнено с информация и от руското военно министерство за свалени 57 дрона тази нощ. Дали това е вярно и има само свалени дронове без нищо - видеокадри от мястото на събитието показват как дрон удря и избухват огромни пламъци:

Още: Щетите в най-голямото руско пристанище от украински дронове са големи: Руски източник (ВИДЕО)

Освен това - обект на атака е станала и руската военна авиобаза в Кущевско, която също се намира в Краснодарски край. Информацията предаде руският опозиционен информационен телеграм канал ASTRA на база данни от местни жители. От руския оперативен щаб не потвърдиха това, но съобщиха, че е възникнал "локален пожар": Парчета навсякъде: Руско военно летище изглежда е сериозно ударено с дронове (ВИДЕО)

Тревога и в Ленинград

"Информацията за атака с дронове срещу петролния терминал във Виборг не отговаря на истината. В сградата на старото петролно депо във Виборг е имало взрив заради използване на пиротехника. Няма пострадали, нито заплаха от пожар или пожар" - това обяви губернаторът на Ленинград Александър Беглов, след като местни жители подадоха сигнали за голям пожар.

Украйна съсипа с дронове Новоросийск - най-голямото руско пристанище (ВИДЕО)

Атака в Севастопол

Стана ясно и, че в Севастопол, Крим също е имало атака. Местният губернатор Михаил Развожаев, който е на поста благодарение на руснаците, оповести в канала си в Телеграм около 2:00 часа през нощта, че "ракетната атака е отблъсната" и призова "да се доверяваме на официалната информация". Той добави, че имало множество сигнали до спешните служби за паднали осколки.

Интересното е, че в руски чатове в Телеграм има съобщения, че "над 60 дрона прелетяха на юг" - визира се събитие в село Върбово, Запорожка област, а на юг значи към Крим: Атака с дронове: Украйна спря тока в Севастопол (ВИДЕО)

По информация на ASTRA в града има щети. Има и видеокадри, които подсказват, че е имало поне един успешен удар по градска или военна инфраструктура - украинският телеграм канал "Кримски вятър" казва на база свои източници, че е уцелен руски военен кораб и изглежда той е бил изтеглен. А съгласно официалната сводка на руското военно министерство над Крим били свалени 9 ракети ATACMS и 1 дрон: Още един кораб от Руския черноморски флот е в историята (СНИМКА)

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес