ВИДЕО: Армиите на Путин се джафкат и опълчват една на друга

6516
ВИДЕО: Армиите на Путин се джафкат и опълчват една на друга
Снимка: Getty Images

Осъзнавате ли, че всички ще загинем там в първата, в най-добрия случай във втората битка Това е началото на видеоклип, показващ разговор между мобилизирани в 1004-ти полк на руската армия. Те са от Калининград – руският анклав, който е бил германска територия преди Втората световна война.

Разговорът касае взаимоотношенията между мобилизираните и бойците от милициите на сепаратистките т.нар. ДНР (Донецка народна република) и ЛНР (Луганска народна република). В него има много интересни реплики, които ясно показват, че за единство и добър боен дух сред руските сили, съставени от много разнородни части (редновна армия, доброволчески формирования като БАРС, сепаратисти, частни военни формирования като ЧВК Вагнер), не може да става и дума.

"Слагат момчетата на фронтови позиции и моментално гледат да избягат. Тези от Калиниград са за пушечно месо – техни думи. Разделят армията. Правете каквото искате, аз определено се махам оттук" - все реплики от разговора.

Има и оплаквания как мобилизираните биват карани да напредват под постоянен огън от страна на украинците. "Как да се чувстваш, когато цялата част бива избита за седмица", гневи се един от говорещите руснаци. И добавя, че на тях са им казали, че ще бъдат в отбрана в тил – чак ако няма пробив от тези, които би трябвало да съставят частите за атаки, тогава идвало ред на тила. "По-добре в затвора. Сложете ни всички в затвора", казва още войникът.

На този фон има и друго видео – как командир на руски взвод директно заявява пред камера, че няма да изпълнява поставените му задачи. Причините – за 3 дни взводът претърпял големи загуби, войниците в него не са адекватно тренирани, но отиват на фронта. Има оплакване как взводът бил пратен към щурмова бригада на милиция на ДНР моментално щом стигнал до предните линии, а никой не предупредил войниците за това. Твърдението е, че тези войници, от Белгородска област, били зачислени към „руската териториална отбрана“, но за 14 часа ги прехвърлили на предна линия, без ясни писмени заповеди и обяснение, без адекватни разузнавателни данни за офицерите.

За финал е и уточнението – при пристигането ни полуцивилни ни взеха военните документи и не са ни ги върнали. Не отказваме да изпълняваме задачи, но само като част от състава на руската армия. Следва и твърдението: Това, което виждате (на камерата), е всичко, което остана от взвода.

И това не е всичко - вече има и видео на военни, твърдящи, че са от 136-та бригада. Тя би трябвало скоро да е основна ударна сила на руснаците при Угледар (Въгледар, Вухледар). Само че във видеото има оплакване от военното командване - боеприпаси се дават приоритетно и почти изцяло на ЧВК Вагнер при Бахмут. "За ден те изстрелват толкова снаряди, колкото трябва да е за седмица", казва един от войниците във видеото. "Ако се повтори съдбата на 155-та бригада, ще знаете причината", добавя той: Касапницата при Угледар: Елитна руска бригада вече я няма, твърдят украинците (ВИДЕО)

При всички тези думи, ето и поредно видео какво се случва на руските нашественици в Украйна.

ВИДЕО: Ужасът на окопната война в Украйна отблизо

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Зеленски: Членството на Украйна в ЕС е мечта, която скоро ще стане реалност

Великобритания започва проверки на храните от Евросъюза

Заради закона за чуждестранните агенти: Тежки сблъсъци между протестиращи и полиция в Тбилиси (ВИДЕО)

AstraZeneca признала, че ваксината ѝ срещу COVID може да предизвика тромбоза?

Полша официално подаде заявка за приемане на ядрени оръжия на НАТО

Украйна помоли Европа да защити газовите й хранилища от руските атаки

По стъпките на САЩ: Фон дер Лайен не изключва забрана на TikTok в ЕС

Руски депутат предложи да се проверява сексуалната ориентация на кандидатите за чиновници

Три руски военни части са атакувани в Крим, има ранени: Независим руски източник (ВИДЕО)

Руски зоопарк изпрати на фронта два пауна за "духовно успокоение" на военните (СНИМКИ)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа