Барса и ЕК отказват от цигарите

4015
Барса и ЕК отказват от цигарите

Европейската комисия (ЕК) и ФК Барселона обявиха изключително партньорство. „Quit Smoking with Barça“ (Откажете цигарите с Барса) (quitsmokingwithbarca.eu) ще обедини успеха на кампанията на Европейската комисия „Екс пушачите са неудържими“ и подкрепата на милионите фенове на Барса, за да помогне на 28 милиона пушачи в Европа да се отърват от навика си завинаги.

Партньорството на един от най-престижните спортни клубове в света с европейска институция е амбициозен проект, който никога досега не е опитван в такъв мащаб. „Quit Smoking with Barça“ е най-новата и най-смелата инициатива на спечелилата награди кампания „Екс пушачите са неудържими“; за първи път Европейската комисия си сътрудничи със спортен партньор, който достига до сърцата на милиони хора. Програмата има за цел не да осъжда пушачите, а да подчертае многото ползи от отказването на цигарите, като комбинира тези позитивни послания с емпиричните средства на кампанията „Екс пушачите са неудържими“. „Quit Smoking with Barça“ предлага на привържениците на Барса, футбола и спорта изобщо, персонализирана програма за здравно обучение с ежедневни полезни съвети за отказване на цигарите и директно насърчаване от името на самия клуб.

Цигарите смаляват бюста

Дами, ето още една голяма причина да се откажете от вредния навик - цигарите намаляват размера на женските гърди, показва ново проучван...

Кампанията се поддържа от iCoach (www.exsmokers.eu), безплатен, доказано ефективен онлайн инструмент за подобряване на здравословното състояние, който вече помага на почти четвърт милион души в Европа (което се равнява на 1 на всеки 500 пушачи) в стремежа им да откажат цигарите завинаги. От днес iCoach е на разположение като приложение за iPhone и Android.

Чрез това сътрудничество ние ще се стремим да помогнем на привържениците на футбола в Европа да си възвърнат контрола над здравето и живота си, като ги насърчаваме да бъдат така пристрастени към здравето си, както са пристрастени към „красивата игра“, заяви председателят на ФК „Барселона“, Сандро Росел, в речта си при обявяването на старта на инициативата в централата на Европейската комисия в Брюксел.

Росел продължи: „Ние се гордеем, че сме тук днес и че работим рамо до рамо с Европейската комисия за подобряване на здравето на нашите привърженици и на всички футболни фенове. Ние в Барса твърдо вярваме в нашето мото „повече от клуб“ и популяризираме ценностите на уважение, здраве и социална ангажираност. Нашите фенове и членове ни оказват своята безусловна подкрепа и преданост вече 113 години и е наш дълг да се грижим за най-важното им притежание - тяхното здраве. Барса разбира колко важна е работата в екип при преодоляването на предизвикателствата, така че посредством кампанията „Quit Smoking with Barça“ ние ще бъдем техен съотборник, като им помагаме да спечелят своята битка с цигарите. Ние ще им предложим напътствия, подкрепа и практическа помощ. Призовавам всички пушачи да се присъединят към тази кампания“.

Говорейки за новия съюз, Джон Дали, европейски комисар по здравеопазване и защита на потребителите, заяви „Възхитен съм, че ще работим заедно с ФК „Барселона“, за да помогнем на европейците да се въздържат от тютюнопушенето. Европейската комисия има солиден опит при повишаването на осведомеността и установяването на успешни мерки за контрол на тютюнопушенето в рамките на ЕС. Нашата кампания „Екс пушачите са неудържими“ помага на стотици хиляди мъже и жени по пътя им към живот без тютюнев дим и това сътрудничество трябва да ни помогне да задълбочим нашето послание. Като използваме универсалния език на футбола, ние можем да подкрепим повече европейци в усилията им да се откажат от тютюнопушенето и да станат неудържими бивши пушачи за цял живот“.

Дете без ходила разплака света

Рядка проява на невероятен дух и сила демонтрира 11-годишно дете от Бразилия. Габриел Мунис просълзи света със своята история, която с...

Д-р Жорди Монес, директор, отговарящ за медицината в Барса и пионер на предишната инициатива на клуба за спиране на тютюнопушенето, „Barça Sense Fum“ (Барса без тютюнев дим), която постигна забрана за тютюнопушене във всички съоръжения на Барса, заяви: „Барса е много горда да си сътрудничи с институция като Европейската комисия. Искахме да обединим усилията си с най-големия публичен орган в Европа, за да убедим хората да предприемат първата крачка към живот без тютюнев дим. Точно както нашите фенове ни подкрепят и викат за нашата победа, и ние сега, чрез „Quit Smoking with Barça“ ще ги подкрепяме в най-голямото им предизвикателство — да откажат цигарите завинаги“.

Редактор: Георги Иванов

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол свят