Провал на българските грандове в началото на полусезона, Реал Мадрид се върна към посредствеността

1963
Провал на българските грандове в началото на полусезона, Реал Мадрид се върна към посредствеността
Снимка: Getty Images/Guliver

Завръщането на Първа лига няма как да не бъде във фокуса на вниманието ни през тази седмица. Българското първенство започна изключително интересно, като всички водещи отбори записаха разочароващ старт. Много проблеми имаха и лидерите в Испания, но големият провал дойде от страна на Реал Мадрид.

Завръщането на българската Първа лига - грандовете боксуват още на старта

Първи с провалите започна шампионът Лудогорец. В петък разградчани стъпиха накриво срещу Верея, като двубоят в Стара Загора завърши при равенство 0-0. Шампионите имаха шанс да дръпнат с девет точки на върха на класирането преди гостуването на ЦСКА на Черно море, но направиха куп пропуски срещу последния в подреждането тим на Верея и в крайна сметка стигнаха само до точка. От грешката обаче не се възползаха преследвачите в класирането. ЦСКА изживя морски кошмар при официалното завръщане на Любослав Пенев начело на "червените". Те допуснаха неприятна загуба с 0-2 при гостуването си на Черно Море във Варна. Головете отбелязаха Аристот Ндонгала и Радослав Василев, като вторият гол дойде след неотсъдена засада. Отлично впечатление в мача направи 17-годишният талант на "моряците" Мартин Минчев, който на няколко пъти разпиля "армейската" отбрана. След това поражение, "червените" пропуснаха страхотна възможност да се доближат до Лудогорец, а вместо това вече изостават на 7 точки от върха.  Третият в класирането "Левски" също допусна грешна стъпка на собствения си стадион "Георги Аспарухов". Локомотив (Пловдив) пропусна възможността да довърши започнатото срещу летаргичния отбор на "сините" и двубоят завърши при резултат 1-1, като "смърфовете" водеха в резултата до 72-та минута. Локомотив успя да поведе с гол на Аралица в 44 минута, а Мариани успя все пак да донесе точка на "сините", чиито фенове напуснаха разочаровани за пореден път стадиона. Така "Левски" е с актив от 42 точки - 3 по-малко от "червените", а дербито между двата отбора е в неделя по обед.

Испанската Примера по примера от България - с много трудности за лидерите, Реал изгоря

Безспорно изненадата на кръга дойде от "Сантяго Бернабеу", където Реал Мадрид отчая феновете си, след като допусна пълен обрат срещу борещия се да оцелее тим на Жирона. Двубоят вървеше добре за домакините, които поведоха в резултата в 25-та минута с гол на централния полузащитник Каземиро. След почивката обаче всичко се обърка за Реал, като в 65-та минута Кристиан Стуани изравни от дузпа, отсъдена за игра с ръка в наказателното поле на капитана на домакините Серхио Рамос, който получи и жълт картон. Десет минути по-късно Порту направи обрата пълен с точен изстрел с глава, а в самия край Рамос получи втори жълт картон и бе изгонен. След това поражение Реал Мадрид остава на трето място в класирането, на девет точки зад лидера Барселона и на две зад градския съперник Атлетико, който едва се справи с друг борещ се за оцеляване тим. "Дюшекчиите" все пак спряха серията си 2 поражения, печелейки с 0:1 гостуването си на Райо Вайекано.

Мачовете през уикенда - впечатляващи победи за грандовете

Футболните страсти през почивните дни определено не липсваха, като този и този път бяха налице изненади. В Испания грешна стъпка допусн...

Серия А - Наполи с нов провал, грандовете от Милано се стабилизираха

Неаполитанци спукаха гуми у дома срещу Торино, като мачът завърши при постното 0-0. Лидерът Ювентус нямаше никакви затруднения срещу Фрозиноне, като успя да запише успех с 3-0. Интер пък наложи волята си над Сампдория с 2:1 и се укрепи на третата позиция в класирането. От своя страна Милан също записа втора поредна победа в шампионата, след победа при гостуването на Аталанта с 3:1. Новият нападател на Милан Кжищоф Пьонтек продължи със страхотното си представяне за тима след трансфера си от Дженоа миналия месец, след като се разписа два пъти за победата на „росонерите“.

Първа Бундеслига - Байерн почти заличи преднината на Борусия

Баварците записаха труден успех при гостуването си на Аугсбург с 3-2, като с две попадения и асистенция се отличи Кингсли Коман. След срещата от клуба изразиха опасения, че той е с контузия в сухожилията. За щастие на Нико Ковач това не се оказа вярно и се очаква той да бъде на разположение за сблъсъка срещу Ливърпул на "Анфийлд" в първи мач от 1/8-финалите на Шампионската лига. Със сигурност двубоя ще пропусне Ариен Робен, който продължава да е аут от края на месец ноември. С успеха си Байерн се приближи само на две точки от лидера Борусия (Дортмунд), който обаче е с мач по-малко. Жълто-черните гостуват тази вечер на Нюрнберг, в опит отново да се откъснат на върха.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ФУТБОЛ БГ:

ЦСКА - Левски: Кога и къде да гледаме Вечното дерби в Първа лига?

Костов: Андреев ще пази срещу ЦСКА, искахме вратаря на Локо Пловдив, но... (ВИДЕО)

Ботев Враца обърна Пирин и направи важна стъпка в борбата за оцеляване (ВИДЕО)

Лудогорец иска да строши трансферния си рекорд с Якуб Пьотровски

Пирин Благоевград официално отиде в ръцете на двама бизнесмени

В ЦСКА подписали с българин за 3 години, пращат го да трупа опит другаде

Стамен Белчев умува дали да забие Хайнц на пейката срещу Левски

"Против съм, но...": Георги Иванов каза какво ще стане, ако пак има инциденти на Вечното дерби

100 години Етър: Български легенди сътвориха празник с 8-голово зрелище (ВИДЕО)

Собственикът на Локомотив Пловдив скочи на избягал от клуба

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол БГ