5 напитки, които съсипват мечтата за плосък корем

76921
5 напитки, които съсипват мечтата за плосък корем
Снимка: Pixabay.com

Освен каква храната приемате, добре е да обърнете внимание и на напитките, които консумирате. Оказва се, че има няколко, които повечето хора употребяват всеки ден, а те водят до издуване на корема и всъщност само пречат на отслабването.

Тези, които се придържат към строга диета, често се чудят откъде всъщност идват излишните килограми, при положение, че се ограничават. Оказва се, че забравят, че пият ежедневно някои напитки без изобщо да подозират как те влияят на тялото ни. Тяхната употреба трябва задължително да бъде ограничена, ако искате да отслабнете и да имате плосък корем. Ето кои са те:

Вижте какво да вечеряме, за да не пълнеем

Всяко едно хранене е изключително важно, но вечерята е малко по-специфична. Ако искате да се придържате към здравословен начин на живот...

1. Сутрешното кафе

Няколко чаши кафе сутрин могат да имат неочакван ефект. Може да ви даде енергия, но и да усетите подуване на стомаха. Силното кафе всъщност дразни стомаха и може да причини подуване на лигавицата. Всеки вид кафе всъщност може да предизвика спазми в червата, а това да доведе до подуване на корема. Може да се справите с този страничен ефект, като използвате канела или джинджифил. Млечните продукти само биха увеличили подуването.

2. Сода

Мехурчетата се образуват от газ в комбинация с течност, тъй че като пиете тази газирана напитка, въздушните мехурчета попадат в стомаха ви и започват да освобождават газове. Те са причината да ви се оригва. Ако содата е сладка, то подуването ще се засили. По-добре е да пиете чиста вода. Диетичната сода има същия ефект. Причината е, че храносмилателните ви органи не са в състояние напълно да абсорбират полиолите, което предизвиква ферментация в червата, а това води до газове.

3. Бира

Японска диета стана хит във Facebook

Ще ви предложим една уникална японска диета, с която може да отслабнете 10 килограма и то само за 1 месец! За целта обаче трябва да с...

Мечтата за плосък корем е абсолютно невъзможна, ако консумирате редовно биричка. След като пиете бира започвате да усещате тежест в стомаха. Бирата, точно както и содата, причинява подуване на корема и газове.

4. Вино

Всички, които мечтаят за перфектен корем, е добре да забравят за пиенето на червено вино. Вината от бяло грозде се приемат малко по-добре от организма. При някои хора коремът се подува буквално незабавно след консумацията на една-две чашки вино. Тази алкохолна напитка съдържа захар, освен това може да причини газове.

5. Мляко

Невъзприемането на протеин от млечните продукти може да предизвика подуване. Ако искате да имате плосък корем, то внимавайте какво консумирайте, следвайте количествата според диетолозите.

Чували ли сте за диетата 16:8? Ето какво трябва да знаете

Ако сте чували за ползите от интермитентното гладуване (IF), като загуба на тегло (включително упоритите коремни мазнини), понижени пот...

Знаейки горните факти, е добре да помислите как да изключите тези 5 напитки от менюто си. Тези, които са в процес на отслабване, е добре да пият повече чиста минерална или чешмяна вода. Тя допринася за разграждането на мазнините. Ако искате да се поглезите с друго, освен с нея, то може да опитате зелен чай, съветва jenata.blitz.bg.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Над каква дневна доза кофеин не е добре да преминаваме?

Само 1 лъжичка от това на ден ускорява метаболизма и помага за отслабване

Тази ядка сваля холестерола - яжте я веднага след ставане от сън

Ябълков оцет за сваляне на пикочната киселина - как се пие

Всички ядем тези храни, но те влошават паметта

Мазните храни, които са полезни за кръвното

Кой е най-добрият лек за схванат врат

Това са най-добрите храни за забавяне на стареенето

Лекар: Сутрин НЕ ставайте от леглото, докато НЕ направите това

Витамините и храните, които разреждат кръвта

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com