5 лесни за отглеждане цветя, с които да украсите градината

29662
5 лесни за отглеждане цветя, с които да украсите градината
Снимка: iStock

Цветята са любими и полезни за всички нас, както у дома така и в градината. За съжаление обаче не винаги разполагаме с достатъчно време, за да можем да се грижим за тях подобаващо. Затова е хубаво да разполагаме с растения, които се отглеждат лесно и не изискват особени грижи. Някои градински растения се отглеждат по-лесно от семена, отколкото други. Прочетете нашия списък с топ 5 лесни за отглеждане градински растения и открийте тайната на една безпроблемна, пълна с цветя лятна градина.

Цветя, които ще ви донесат късмет в любовта

Растения, които са лесни за отглеждане

1. Нигела

Нигела е невероятно лесно за отглеждане растение. Просто разпръснете семената от нигела върху участък от гола почва и го оставете да се грижи за себе си! С наподобяващи бижу цветя и нежни папратови листа, нигелата е много по-здрава, отколкото изглежда. Тъй като цветята избледняват, това красиво растение ще постави семена за следващата година. Какво може да бъде по-просто!

2. Аквилегия

Аквилегиите са лесни за отглеждане растения от семена и ще се връщат година след година. Започнете с аквилегии в малки саксии, за да ги разсадите по-късно. След като се установят, те ще се самозасяват, така че винаги ще имате свежи растения всяка година. Те понасят почти всякакви условия на слънце или полусянка, а красивите им цветя, подобни на шапчици, се предлагат в почти всяка възможна цветова комбинация.

3. Калифорнийски мак

Ако не сте фен на поливането, тогава калифорнийският мак улеснява отглеждането на растения за вашата градина. Тези цветни малки едногодишни растения виреят в бедна, суха почва и пълно слънце, така че са идеални за запълване на забравени ъгли на градината. Просто ги разпръснете където искате да цъфтят и ги оставете да се грижат сами за себе си. Всяка година те ще засаждат семена, които ще пораснат през следващото лято, създавайки безпроблемни цветни нотки.

Какви цветя да засадим през пролетта?

4. Настурция

Бързо растящи и цветни, настурциите са лесни за отглеждане растения. Едрите семена могат да се засяват директно в почвата - просто изчакайте до последните слани. Пиперливите им листа и цветове допълват и украсяват летните салати.

5. Фуксия

Лесни за отглеждане растения във вътрешни дворове и най-обичани за добавяне на цвят към висящи кошници и контейнери. Фуксиите се предлагат във всички цветове и форми, от влачещи се до изправени, можете дори да опитате катерещата фуксия „Lady Boothby “ за амбициозно представяне. За наистина професионален вид прищипете самите върхове на всяко стъбло, докато растенията са още млади, за да насърчите храстовиден растеж. Фуксиите са годни за консумация, но не винаги вкусни!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ГРАДИНАРСТВО:

Билки и цветя за вашата майска градина: Сега е моментът да ги засадите

Какви зеленчуци да засадите в градината през МАЙ?

Ето тайната при засаждане на домати, за да имате УСПЕХ

5 техники за супер реколта от малини: ще събирате плодовете в кофи

Кога и как да засадите ЛУК в домашната градина?

Как да подхранваме разсада от домати, пипер и патладжан: Не само с азот, фосфор и калий

Сортовете хортензия, които могат да растат на сянка

Поливане на доматите - кога и как се прави

Може ли да се торят малините с пепел?

Торенето на гроздето с тази съставка е огромна грешка

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com