Цветя и зеленчуци, които можете да отглеждате в чаша вода

10421
Цветя и зеленчуци, които можете да отглеждате в чаша вода
Снимка: iStock/Guliver

Много хора обичат стайни цветя и зеленчуци, но много малко хора обичат и знаят как да работят с почва. За такива домашни производители се предлага да отглеждат определени растения, които не се нуждаят от почва само в чаша с вода. Нека видим кои са те:

Зеленчуци

Ето как е правилно да се мият плодовете и зеленчуците

Преди да консумираме плодовете и зеленчуците обикновено ги изплакваме под течаща вода и мислим, че това е напълно достатъчно. Но често ...

Някои зеленчуци могат да се отглеждат у дома. Не изисква почва и сложно оборудване. Домашни производители от Латвия предлагат да използвате вода и чаша. Ясно е, че тази техника не е за домати и краставици, но чесън, лук, китайско зеле могат да се отглеждат без много проблеми.

·  Чесън – Взема се малък съд с вода, поставя се скилидка в него, така че течността да докосва само кореновата зона. Чесънът се оставя на закрито при стайна температура. След 3-5 дни ще се появи кълн. След 10 дни зелените могат да се нарязват за салата.

· Китайско зеле -  Принадлежи към листните зеленчуци. Листата се използват за приготвяне на салати. Основата, дръжката, обикновено се изхвърля. Препоръчва се да се постави в съд с вода. Водата трябва да влиза в контакт само с долната повърхност на дръжката. Оставете растението в топла, добре осветена стая. След 2-3 седмици се появяват млади листа.

· Праз лук - За отглеждане е необходима глава с дължина 5 см. Поставя се в чаша с вода. Скоро лукът ще започне да произвежда нови коренови издънки. Първо той развива корена. Кълновете могат да напълнят целия съд с вода. След 1-2 седмици зелените листа ще започнат да растат.

Цветя

Как да почистим плодовете и зеленчуците от пестицидите?

Плодовете и зеленчуците присъстват на всяка трапеза. Преди да ги сервирате, трябва да бъдат старателно почистени, тъй като често съдърж...

Без участието на почва, могат да бъдат засадени някои декоративни растения. Необходимо е да изберете правилното цвете и да го сложите в стая с удобни условия.

· Зюмбюл - Луковиците се използват за отглеждане. Цветето ще украси всяка стая. Красиви камъни се поставят във ваза, пълна с вода. Върху тях слагат лук. Камъните задържат влагата за дълго време, което е необходимо за зюмбюла. Вазата се поставя на добре осветено място. Цветята обичат светлината.

· Амарилис - Отличава се с големи и ярки цветя, дълги стъбла. Изберете произволен сорт амарилис. Растението се отглежда по същия начин като зюмбюл, във ваза с камъни.

· Бамбук - Не изисква камъни. Контейнерът се пълни с вода. За да придадете стабилност на разсада, можете да използвате субстрат под формата на експандирана глина.

· Тиландсия - Домашните производители на цветя твърдят, че едно цвете може да расте добре не само без почва, но и без поливане. Поставя се в саксия или във ваза с камъни или субстрат. Камъните са необходими, за да поддържат растенията изправени. Тиландсия обича висока влажност. Камъните се овлажняват само когато са напълно сухи. Но листата често се напояват с вода.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ГРАДИНАРСТВО:

Листни въшки по розите: Направете спрей, който незабавно ще убие вредителя

Колко често наистина трябва да поливате кактус?

Кои са грешките при вкореняване на мушкато във вода, които често правим?

За какво да внимаваме при вкореняване на резници?

Люлякът ще цъфти по-пищно от всякога, ако направите това

Богата реколта от сочно и вкусно цвекло - тайните на опитните градинари

Добре ли е да се засажда липа в двора

Защо почвата на разсада побелява и вредно ли е това

Кога, къде и как е най-добре да засадите лука през пролетта

Как да прогоните охлювите от градината си - методите, които работят

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com