Как да отгледаме най-богатата реколта от краставици досега

14185
Как да отгледаме най-богатата реколта от краставици досега
Снимка: iStock

Ако искате да постигнете максимална реколта от краставици с минимални усилия, опитайте това умно решение. Няма да се притеснявате за плевели, вредители или гъбички, а растенията ви ще процъфтяват! Днес ще ви покажем как да засаждате краставици в пластмасови торбички без дъно. Може да звучи глупаво, но ще ни благодарите, защото този метод работи перфектно.

Най-добрият трик за богата реколта от краставици

Как да го направим?

Напълнете с почва черна торбичка (като торба за боклук), чието дъно е отрязано. По този начин създавате благоприятни дългосрочни условия за разсада на краставиците.

Тя осигурява необходимата топлина, а липсата на дъно позволява на хранителните вещества в почвата да бъдат усвоени от корените. Освен това температурата в торбата е подходяща и няма опасност корените да прегреят.

Ако върху нея се постави слама, тя също действа като мулч и предпазва краставиците. Не забравяйте да отстранявате вторичните издънки за по-ефективно отглеждане. Вторичните леторасти са тези, които растат между двата основни плодни летораста.

По този начин хранителните вещества достигат по-лесно до растящите леторасти и плодове, без да се стига до загуба на хранителни вещества.

Краставиците могат да се отглеждат по този ефективен начин в малки градини. Не забравяйте обаче да се грижите за тях непрекъснато, като отстранявате нежеланите елементи и откъсвате вече узрелите плодове, за да осигурите на другите растения достатъчно хранителни вещества. Също така, уверете се, че краставиците се поливат редовно и достатъчно, за да се предотврати вгорчаването им.

Подхранване на краставици с кафе

Ако краставиците цъфтят, но не дават реколта, направете това

Всеки градинар поне веднъж се сблъсквал с този проблем - краставиците цъфтят, но не дават реколта. Празните (мъжки) цветове се появява...

Кафето има много ползи и е един от най-известните фитостимулатори за краставиците. Благодарение на богатите си на хранителни вещества компоненти, смляното кафе може да се използва и като тор за градината.

Най-добре е обаче да се използва чиста утайка от кафе без добавена захар, изкуствени подсладители или други ароматизатори. Веществата в кафето предпазват растенията от вредители и осигуряват храна.

Мляното кафе е с високо съдържание на калий и азот

Едно от най-големите предимства на кафето е високото му съдържание на калий, който регулира съдържанието и преноса на вода в растението. Калият се съдържа и в много широко разпространени торове. При домашно приготвените торове обаче няма нужда да се притеснявате за предозиране. Утайката от кафе съдържа точно толкова от ценното вещество, колкото да задоволи нуждите ви.

Друго важно и полезно вещество е азотът

Ако направите това сега, краставиците ще дадат богата реколта

Отглеждането на краставици не изисква много умения, стига да им осигурите хумусна почва, достъп до слънчева светлина и да не забравяте ...

Това вещество, което се освобождава бавно в почвата, има същия ефект, сякаш е приложен дълготраен тор. Това прави почвата по-рохкава, по-проветрива и позволява на растенията да растат по-добре. Утайката от кафе съдържа и голямо количество минерали (като магнезий и фосфор), които са от съществено значение за здравословния растеж.

Подхранване на краставици с утайка от кафе

Когато използвате утайката от кафе като тор, е достатъчно да изсушите добре по-голямо количество и да го разпръснете около растенията. Важно е обаче утайката да не се разпръсква близо до растенията и да се остави достатъчно място. Смляното кафе може да бъде заровено.

Най-бързият начин да отгледаме краставици в двора със семена от магазина

Кафето като тор обаче не е подходящо за всички растения. То се използва особено за растения, които предпочитат по-кисели, богати на хумус почви. Магнолиите, бегониите, азалеите, хортензиите и т.н. се подхранват основно с кафе. Зеленчуци и плодове - боровинки, ягоди, моркови, домати, краставици и картофи. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ГРАДИНАРСТВО:

ТОП 10 най-лесни зеленчуци за отглеждане в домашната градина

Морковена муха: Как вреди на морковите и как да ги предпазите?

Пътят за успешна реколта от моркови: Градинарите споделят

Подходяща почва за боровинките, за да имате добра реколта

Всяка къща трябва да има тези цветя, за да привлича щастие и пари

Цветя, които ще привлекат пчелите във вашата градина

Спешна градинарска помощ: реанимация на орхидеи във вода!

Как се прави най-лесно вкореняване на мушкато във вода?

За щедра реколта от кромид лук: Как да поливате и с какво да торите?

НЕ само с пепел: Торене на ягодите през пролетта за богата реколта

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com