Индийски туроператори с интерес към Пловдив

7889
Индийски туроператори с интерес към Пловдив

Индийски туроператори проявяват интерес към Пловдив като туристическа дестинация. Това съобщи преди втората международна среща на туроператорите в Пловдив зам.-министърът на икономиката и туризма Иво Маринов, предаде „Фокус".

Най-голям е техният брой на международната среща в Пловдив.

Пловдивското дерби сияе в средата на седмицата

Великден мина, но „Гол за гол” продължава. И макар през тази седмица да няма мачове от европейските клубни турнири, наред с...

Индия е страна със значителен потенциал като туризъм и затова присъствието на техни туроператори радва организаторите. Над един милион туристи пътуват всяка година от Индия, но Европа им е непозната като дестинация. Не познават и България. Затова сега интересът е голям от тяхна страна.

Над 60 са чуждестранните гости на форума в Пловдив, който ще продължи три дни. Сред тях има и гости от Мароко.

„Удоволствие е да присъствам на втората годишна среща на туроператорите в Пловдив”, каза Маринов. Самият факт, че срещата е в най-стария град в Европа говори много. Като град Пловдив притежава изключителни ресурси за развитието на специални форми на туризъм. В региона на Пловдив също има значителни ресурси за развитието както на културен туризъм, така и на балнео и спа туризъм, на винен туризъм и на религиозен туризъм. В региона има и международно летище, което също е добра възможност за развитие на туризма.

В рамките на тази година ще се проведе и втора такава международна среща. Тя ще бъде през ноември – по време на Дефилето на младото вино. По думите на Иво Маринов в Пловдив има практика на добро публично-частно партньорство между община, бизнес и държава. Пловдив разполага не само с много и значими туристически ресурси и хотели, но и с качествен човешки потенциал със специалисти в сферата на туризма. Значение за това имат ВУЗ-овете на територията на Пловдив.

Слънчев бряг се напълни с чужденци

Хиляди австрийци, румънци и руснаци вече са в хотелите на Слънчев бряг - белег, че активният туристически сезон по морето стартира бл...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Добрите новини