6 причини да се захванете със спорт

8625
6 причини да се захванете със спорт

Спортът не е просто уплътнение на свободното време. Движението и упражненията са в основата на здравословния, щастлив и успешен живот. Ако все още не сте намерили достатъчно причини да се захванете с фитнес или друг тип тренировки, то ние ще ви представим 6-те най-важни (според нас) аргумента в полза на движението.

Ако тренирате, ще...

Измислиха и виртуален фитнес

Дори тези, които обичат да ходят на фитнес, ще бъдат приятно изненадани от появата на нова тенденция – виртуален фитнес. Новата и...

1. Се чувствате по-енергични

Когато осъществявате физическа дейност, кръвните телца, които отиват в мускулите ви се разширяват, увеличавайки притока на кръв и кислород към работещите мускулни групи. Това, заедно с ускоряването на метаболизма в тялото, ви кара да се чувствате енергични. Този прилив на енергия ще ви държи влага не само по време на тренировката, а и след това. Например, ако извършвате упражненията си рано сутрин или следобед, то ще се чувствате въоръжени с енергия за целия ден. Дори една вечерна тренировка ще ви помогне да изгорите страшно много калории и ще ви накара да се чувствате по-добре след тежкия работен ден.

2. Изгаряте повече калории

Кардио упражненията и тези за издръжливост се оказват еднакво важни за вашия тренировъчен план и изгарянето на калории. Ако ежедневно извършвате кардио тренировки, като тичане, вървене, или каране на колело, то ще забележите как метаболизмът ви ще се засили чувствително. Това ще ви помогне да изгаряте и много повече калории докато се движите. Разбира се, трябва да споменем и упражненията за издръжливост, като вдигане на гирички и тежести, които ще ви помогнат да натрупате и необходимата мускулна маса.

3. Подобрите значително външния си вид

Спининг за стегнато тяло

Оказва се, че един от начините да сте в идеална форма и да се радвате на стегнато тяло е именно спинингът. Няма да задълбаваме във форм...

Упражненията не само ще ви накарат да се чувствате по-добре, но ще ви помогнат и да изглеждате по-добре. Нищо не привлича повече срещуположния пол от това човекът отсреща да е със самочувствие и да излъчва самоувереност. Въпреки че до голяма степен външният вид ни е генетично заложен от родителите ни, ние все пак можем да направим нещо по въпроса да се чувстваме по-добре в дадената ни от природата обвивка. Спортът е решението за това.

4. Понижите нивото на стрес в ежедневието си

Последните проучвания сочат, че седмичните тренировки са истински убиец на ежедневния стрес. Разбира се, съществуват редица причини за това, включително и че упражненията водят до увеличаване на хормона епинефрин, друго наименование за адреналин. Хормонът помага за увеличаването на притока на кръв в организма, което носи със себе си и по-големи дози кислород до мозъка. Това ще ви направи по-бдителни и запознати с реалната обстановка около вас, което ще намали драстично нивата на стрес в тялото ви. Съществуват и други хормони, чието производство е зависимо от тренировките. Т.нар. ендорфин, или хормонът на щастието, който ще ви накара да се усмихвате и без да похапвате шоколад на канапето пред телевизора.

5. Намалите риска от заболявания

Упражненията изграждат и подобряват циркулацията на нашите бели кръвни телца, които са ни необходими, за да се сражават с вредните бактерии в нашия организъм, които ни карат да се разболяваме. Друго важно нещо е, че дори и да успеем да се разболеем, то подобрената циркулация, благодарение на редовни тренировки, ще ни помогне по-бързо да стъпим на крака.

Слушайте музика, докато спортувате за по-хубаво тяло

Слушането на любима музика, докато тренирате, подобрява резултатите от тренировката и помага да отслабнете по-бързо, показва ново проуч...

6. Сте по-концентрирани

Трудно е да си концентриран, когато редица ежедневни проблеми се изсипват на главата ти. Ако успеем да бъдем по-концентрирани, ще можем да вършим работата си по-експедитивно и да подредим деня си така, че всичко да се случва както сме го планирали. Когато спортувате редовно и похапвате повечко здравословна храна, притокът на кръв в цялото ви тяло ще бъде подобрен, а хормоните ви ще са в оптималните си нива. Това също ще ви помогне да се чувствате по-концентрирани, а и по щастливи.

Ако и тези 6 причини не ви се струват достатъчни, за да се захванете с ежедневни (или поне ежеседмични) тренировки, то продължавайте да следите статиите ни, тъй като няма да се откажем от идеята да ви помогнем, за да бъдете по-здрави и по-щастливи, дори в дъждовен ден като днешния.

Редактор: Десислава Симова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com