Спининг за стегнато тяло

80948
Спининг за стегнато тяло
Време е да загърбим фитнес залите и да се поизпотим на колела

Оказва се, че един от начините да сте в идеална форма и да се радвате на стегнато тяло е именно спинингът. Няма да задълбаваме във формалностите, но ще споменем мимоходом, че названието на този вид спорт идва от английската дума spin-въртя.

Спинингът представлява едно групово аеробно занимание, при което се организира каране на специално пригодени за тренировките колела, които експертите наричат със звучното име „спинери”. И ако си мислите, че това е просто като обиколка на Борисовата градина с триколка, то определено грешите, тъй като задачата на вашите спининг инструктори е да „изкарат” максималното от вас, включително и въздуха ви.

40% от жените изпитват оргазъм във фитнеса

Жените да зачестят посещенията във фитнеса, защото американски учени откриха, че спортът причинява нов вид оргазъм при нежния пол, пр...

Е, недейте да повдигате вежди в знак на изумление, тъй като тренировката, под съпровода на приятна и ритмична музика, може да е и спокойна, не само високоинтензивна. Самите колела и хореографията при спининг са създадени да имитират колоездене в пресечена местност. Натоварването се регулира чрез специален винт за определяне на оборотите, с който е снабдено всяко спининг колело.

Продължителността на тренировката по спининг е между 45-90 минути, през които участниците следват стриктно (неопитните не съвсем стриктно) командите на инструктора и преминават през различни етапи – спускане, изкачване, спринтове и много други.

Както всяко едно аеробно ориентирано занимание и спинингът започва със загрявка, преминава през основната най-интензивна част, след това сърдечният ритъм на участниците плавно се връща обратно до стойностите, характерни при започването на часа.

Проучвания сочат, че при 40 минути спининг се изгарят около 500 калории. Трябва да се има предвид, че тази стойност е само ориентировъчна, тъй като количеството изгорени калории се влияе от интензивността на тренировката и други фактори.

Слушайте музика, докато спортувате за по-хубаво тяло

Слушането на любима музика, докато тренирате, подобрява резултатите от тренировката и помага да отслабнете по-бързо, показва ново проуч...

Сред основните ползи от този вид спортно натоварване специалистите посочват силно и здраво сърце, издържливост на натоварване, загуба на телесни мазнини.

Сред основните неща, които трябва да знаете, когато за пръв път стъпвате на спининг са, че не трябва да се пренатоварвате. Карайте с темпо, което е удобно за вас и постепенно с времето ще се научите да издържате и на по-големи натоварания. Не се заблуждавайте, че седалката на спинера е за сядане – треньорът ще ви докаже това още с първия час. Инструкторът ще ви обясни колко трябва да е висока тя ви, каква да е позицията на гърба и краката ви, кога можете да пиете вода – всичко. На вас остава просто да следвате напътствията му и да посрещтнете с усмивка получените след време резултати.

А, да не забравим, че ако сте почитатели на плуването и водните спортове, спинингът има удобно приложение и във водата. Нарича се аква спининг и ще ви е от същата полза при поддържането и/или извайването на идеални форми.

Редактор: Десислава Симова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com