Плешивостта е признак за сърдечно заболяване

22528
Плешивостта е признак за сърдечно заболяване

Сърдечно-съдово заболяване може да бъде предсказано от плешивостта, показва ново изследване на датски учени от Университета на Копенхаген.

Хората, които имат три от четирите признака за стареене – косопад, плешивост, намачкване на меката част на ухо или жълти, мастни отлагания около клепачите страдат от 57% по-висок риск от сърдечен удар и 39% по-висок риск от заболяване на сърцето.

Депозитите на холестерол под кожата са най-ясния знак за сърдечен проблем. Това показва, че организмът не може да изчисти лошия холестерол в кръвта.

Датските учени анализирали 10 885 души на 40-годишна възраст. Те открили, че 7537 от тях страдали от плешивост в областта на слепоочията, а 3 938 нямали коса по скалпа на главата, предаде БГНЕС. Освен това 3405 имали гънки по меката част на ухото, а 678 страдали от мастни отлагания около очите.

Резултатите също показват, че рискът от сърдечно-съдови заболявания или инфаркт се увеличава с всеки допълнителен признак на застаряването, без значение от възрастовата група. Най-голяма е опасността при 70-годишните, показват още данните от изследването.

Редактор: Десислава Симова

Коя е най-нискокалоричната питателна храна?

Всеки се интересува от храните, които ще са най-полезни за здравето му и няма да навредят на добрия външен вид. Експерти съставиха спис...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com