Тонизираща маска с какао и кафе

54753
Тонизираща маска с какао и кафе

Маските от какао и кафе винаги са били сред любимите на почитателите на здравата и красива кожа. В комбинация тези две съставки помагат за намаляването на подпухналите зони по лицето и около очите, правят кожата по-светла и свежа, благодарение на кофеина.

Най-хубавото на тази маска е, че се приготвя лесно в домашни условия. Друга положителна страна на маската с какао и кафе е, че може да бъде приспособена към всякакъв тип кожа. Ако имате суха кожа, можете да добавите към съставките кисело мляко или сметана, а при мазна – вълшебният природен дар, медът.

Перфектен външен вид само с 8 чаши вода дневно

Не е необходимо да пръснете десетки левове за кремове, допълнителни хранителни добавки и козметични процедури, защото здравата кожа е с...

Съставки:

4 супени лъжици ситно смляно еспресо или кафе на зърна

4 супени лъжици какао на прах и без захар

8 супени лъжици от някой млечен продукт – прясно мляко, сметана, кисело мляко, бадемово или кокосово мляко. Може да сложите и по-малко от тази съставка, ако искате маската да е по-гъста. Импровизации също се допускат. Ако сте почитатели на разни маски с яйца, спокойно може да замените млечните продукти и да ползвате от любимия си продукт. Ако пък кожата ви е много дехидратирана, то е добре да замените млечните продукти с някакъв вид олио – от бадеми, или екстра върджин от кокос.

Да преборим мазната кожа с мед

Няма нищо по-неприятно от прекалено сухата или прекалено мазната кожа. Професионалната козметика винаги може да ни помогне да се справи...

Начин на приготвяне:

Смесете кафето с какаото в купа. Добавете млечния продукт, който предварително сте си избрали, и разбърквайте, докато се получи гладък крем. Ако ще добавяте и мед към вашата маска, то е хубаво да го затоплите предварително, за да се смеси по-добре с останалите съставки.

Маската се поставя внимателно върху чисто лице и шия и се оставя да изсъхне. Може да намокрите памучен плат и да го притиснете към лицето си, за да си помогете с отстраняването на маската. Изплаквете се с хладка вода. Ако имате чувствителна кожа, внимавайте, тъй като кафето е малко по-грубо и би могло да я раздразни или надере.

Хубавото на тази домашно приготвена маска е, че може да я оставите в хладилника и да я използвате отново след 2-3 дни.

Свежа кожа само за 10 минути

Летните и морските забавления могат да нанесат доста вреди на кожата ви, но пък има и лесни начини да освежим както нея, така и себе си...

Редактор: Десислава Симова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com