Забравете за зъболекарския кабинет! С тези прости съвети ще имате блестяща усмивка

3474
Забравете за зъболекарския кабинет! С тези прости съвети ще имате блестяща усмивка
Снимка: iStock/Guliver

Зъбната хигиена е нещо, което се учи през целия живот с нови проучвания и открития, които непрекъснато предоставят множество информация и продукти. Получени от естествени растителни източници в най-чистите си форми, етеричните масла имат древни корени в медицината и са намерили нов живот през последните години поради широкия си спектър от ползи за здравето.

Melaleuca alternifolia, по-известно като масло от чаено дърво, е отлично етерично масло с широкоспектърни антимикробни, противогъбични, антивирусни, антиоксидантни и противовъзпалителни свойства. Произхождащо от Австралия, истинското масло от чаено дърво се произвежда като дестилат от листа от храста melaleuca alternifolia. За първи път неговите лечебни свойства са открити от д-р Пенфолд, който установява, че е дванадесет пъти по-мощен от антисептикът, използван по онова време.

Маслото от чаено дърво съдържа повече от сто съединения, но две от тях придават на това етерично масло голяма ценност. Терпинен-4-ол подпомага заздравяването и има доказан антимикробен ефект срещу гъбични биофилми. Второ, съединенията на цинеола придават дезинфектантни свойства, но могат да бъдат и разяждащи кожата в по-високи концентрации. Маслото от чаено дърво с добро качестви съдържа висок процент терпинен-4-ол и нисък цинеол.

Предимства и недостатъци за електрическите четки

Мислите ли да купите електрическа четка за зъби за детето си? Може би търсите начини да накарате детето си да се вълнува от миенето на ...

Масло от чаено дърво се използва за лечение на грипни вируси. В стоматологията той показа способността да инхибира адхезията на пародонтопатични и кариогенни бактерии. То е полезно за лечение на афтозни язви, херпес симплекс вирус, зъбни болки, пародонтоза и рефрактерни инфекции на кандида в устната кухина. Маслото от чаено дърво присъства в състава на пасти за зъби, вода за уста, клечки за зъби, конци с покритие и гелове.

Маслото от чаено дърво е в състояние да намали образуването на плака и броя на бактериите в устата.

Доказано е също, че маслото от чаено дърво е чудесно допълнение при лечението на пародонтоза. Целта на нехирургичното лечение на пародонта е да спре болестта и да пребори възпалението, но много изследвания показват, че механичното отстраняване не може да елиминира причинителите на бактерии.

Няколко капки висококачествено масло от чаено дърво върху четката ви зъби заедно с пастата ще помогнат при кариес и пародонтоза.

Грешките, които допускаме, когато си мием зъбите!

Мием зъбите си преди всичко, за да се борим с кариеси. Но се оказва, че има много грешки, които допускаме по време на този сутрешно-веч...

Ако венците ви са възпалени и кървят, изсипете 5 капки  масло в чаша гореща вода. Изплаквайте устата си 2 пъти дневно.

Маслото от чаено дърво помага за избелване на зъбите благодарение на споменатите вече свойства да премахва плаката и да предотврати натрупването на зъбен камък. Достатъчно е да измиете зъбите си с паста за зъби. След това се слагат 2-3 капки масло върху четката и зъбите се търкат отново. Следва изплакване.

Има над 3000 етерични масла, като маслото от чаено дърво е едно от най-широко изследваните и използвани. Денталните специалисти също препоръчват използването му за денталното здраве.

Но не забравяйте - има проблеми, които може да реши само специалист. Така че не се колебайте да отидете на зъболекар при нужда!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Колко витамин С има в 100 гр кисело зеле

Защо какаото е полезно за жените над 50 години

Лекар: Това е перфектният момент за пиене на кафе

3 естествени начина за подпомагане работата на щитовидната жлеза

Масло от коприва – за какво е толкова полезно?

Най-добрата салата за сърцето и кръвоносните съдове

Опасните последици от сънната апнея, които не бива да подценявате

Домашни средства против алергии, които работят безотказно

Необичайни симптоми на менопауза: Трябва ли да се тревожите?

Отслабване до лятото - 3 грешки, които НЕ трябва да правите

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com