БЛС с декларация в подкрепа на "Софиямед"

4335
БЛС с декларация в подкрепа на "Софиямед"

БЛС излезе с декларация, подписана от всички делегати на съюза, в подкрепа на "Софиямед", предаде Стандарт нюз.

"Във връзка с инцидента, възникнал в болница „Софиямед" и последвалата, очевидно организирана, кампания за уронване престижа на болницата, делегатите на 63–тия Събор на БЛС се обръщаме със следното изявление:

Шарков: "Софиямед" е заплашена от 20 хил. лв. глоба

Максималната глоба, предвидена за нарушение, е в размер на 2000 лв. и тя ще бъде наложена на болница "Софиямед". Нередностите, откри...

1. В Университетска многопрофилна болница за активно лечение „Софиямед", гр. София, работят денонощно доказани български лекари и друг персонал с високи професионални качества, отдадени на интереса на пациентите.

2. Недопустимо е, макар и при такъв тежък инцидент, вината да бъде стоварена върху всички лекари, медицински сестри, акушерки, лаборанти и друг болничен персонал.

3. Не може да се вменява колективна вина и по един косвен начин публично да бъде търсена морално-етична отговорност от висококвалифицираните медици на болницата, тъй като е налице един, действително много тежък, но персонален инцидент, акт на конкретен служител.

4. Извършилата деянието служителка, както и ръководството на болницата, при доказани нарушения следва да понесат своята отговорност, според повелята на закона. Не е приемливо обаче, а дори е житейски и законово укоримо, да бъдат публично линчувани самата болница и работещите в нея лица, ползващи се с висока обществена и професионална оценка.

В "Софиямед" нарушавали нормите на разпределение и отчитане на работното време

Две акушерки в Клиниката по акушерство и гинекология на болница „Софиямед“ са работили едновременно на трудов и на гражданс...

5. Съборът не приема некоректната медийна атака срещу болница „Софиамед", която възприемаме като атака срещу цялата медицинска общност преди произнасянето на компетентните органи", пишат лекарите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com