Боби Михайлов поиска да се оттегли, но ако не му "пипат нещата": Адв. Георги Градев (ВИДЕО)

26325

Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов още преди година е търсел изход от БФС, но само ако следващите ръководители на централата не му "пипат нещата". Новината разкри адвокатът по спортно право Георги Градев, който беше част от екипа на Димитър Бербатов около кандидатурата му за шеф на съюза.

Той цитира думи на Михайлов от "тайна среща", която хората около Бербатов са провели с бившия вратар. Те, разбира се, не се съгласили с условието на президента на БФС, по думите на Градев.

"Целта е да дойде някой, който да замете това, което е направил Борислав Михайлов. Ние имахме тайна среща с него преди година – за да се оттегли, поиска само да не му се пипат нещата. Михайлов искаше да излезе още преди година, но не излезе, защото няма кой да му обещае свободен изход. Искам да го вкараме в затвора, за да нямаме никога повече такъв. И който и да дойде след него, трябва да се осъзнае - дали ще е Бербатов, дали ще е някой друг", заяви в Студио Actualno адвокат Градев.

Още: Ще има ли оставка? Боби Михайлов: Жертвата вече е посочена (ВИДЕО)

Михайлов гласи Красен Кралев за наследник?

Той направи няколко интересни прогнози за следващия Конгрес на БФС, който трябва да бъде свикан от Михайлов и на който трябва да се проведат избори за нов президент. Една от тях е, че шефът на БФС има собствен кандидат и "ще го бута".

"Аз смятам, че това е Красен Кралев (бившият министър на спорта от ГЕРБ - бел. ред.). Не може да е Лъчо Танев, защото аз ще му изкарам снимката с Дан Тан веднага (говори за скандала с Михайлов и уговарянето на мачове). Не може и хора като Кралев да управляват, моралът му е съмнителен. Аз ще застана срещу него и ще го спра на вратата", изрази предположението си адвокатът.

Още: Боби Михайлов се изпра от кръвта на протеста срещу него (ВИДЕО)

Голяма новина за екипа на Бербатов

Градев разкри и новина от 22 ноември – Върховният касационен съд най-накрая се е произнесъл в полза на обжалващите клубове – ФК „Венци“ и ФК „Русокастро“, които искат да докажат, че е трябвало да има балотаж на Конгреса на БФС, на който Михайлов последно беше преизбран.

"Те (БФС - бел. ред.) се опитаха да извадят тези два клуба, изключиха ги неправомерно от БФС, а ние по стълбицата спечелихме в два съда. Сега Софийски градски съд трябва да се произнесе по същество. Аз лично смятам, че трябваше да има балотаж, но това е тяхната стратегия и засега тя успява - две години да ни лашкат по институции и инстанции", допълни той.

Градев разкри и как от екипа на Бербатов са установили по интересен начин, че тогава е имало 83 клуба, колебаещи се кого да изберат за президент. "Тези колебаещи се не вярваха, че Бербатов има шанс, и не искаха да се злепоставят, като половината от тях гласуваха за него, а другите бяха несигурни. При балотаж всички колебаещи се щяха да гласуват за него. Стигнехме ли до балотаж, всичко приключваше. Той (Бербатов - бел. ред.) искаше да покаже, че има голяма подкрепа, в която хората не вярваха", заяви Георги Градев.

Гледайте още интересни подробности във видеото:

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ИНТЕРВЮ:

“Отговорите“: С Диана Андреева, арх. Иван Шишков и Борислав Сандов (ВИДЕО)

Георги Гьоков: Росен Желязков беше зависим от Борисов и Пеевски (ВИДЕО)

От тройка към четворка: България с оценка за грижата за децата: Диана Андреева от НМД в “Отговорите“ (ВИДЕО)

Уволнения в МРРБ, за да се скрият далавери: Арх. Иван Шишков в “Отговорите“ (ВИДЕО)

Защо “Зелено движение“ напусна ПП-ДБ: Борислав Сандов в “Отговорите“ (ВИДЕО)

Карлос Контрера след рокада на Терзиев: Външни сили управляват София (ВИДЕО)

Анализатор: ГЕРБ и ДПС може да си управляват чрез служебния кабинет след изборите (ВИДЕО)

Влияе ли наистина МВР на резултатите от изборите? Говори политологът Даниел Стефанов (ВИДЕО)

Ваня Григорова поиска да ръководи "Левицата" еднолично: Говори Татяна Дончева (ВИДЕО)

Делото-шамар на Калин Стоянов срещу BIRD е безобразно: Говори Стояна Георгиева (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Интервю