Исмаилов: Ще възпре ли ГЕРБ ДС, национализма и ксенофобията?

24819
Исмаилов: Ще възпре ли ГЕРБ ДС, национализма и ксенофобията?
Снимка: БГНЕС

"Във връзка с проведените вчера консултации на ГЕРБ с Реформаторския блок за съставяне на стабилно политическо мнозинство, като председател на НПСД искам да споделя следното: Реформаторският блок е формация, която остро се противопоставя на опитите за разделение на българската нация и на всякакви опити за противопоставяне на етнически и религиозен признак. Като част от РБ в преговорите с ПП ГЕРБ поставих няколко чувствителни за нас въпроса, а именно, има ли воля ГЕРБ като основен носител на отговорността в едно бъдещо национално отговорно правителство да не допусне бивши агенти на репресивната комунистическа ДС да бъдат номинирани и избрани на висши ръководни постове в изпълнителната и законодателна власт и по-конкретно: министри, зам. министри, областни управители, държавни агенции и комисии, ръководители на мисии зад граница, ръководството на НС и ръководствата на неговите комисии и делегации." Това написа в своя Фейсбук профил председателят на НПСД Корман Исмаилов.

"Както в Европа, така и в нашата страна всички сме свидетели на надигащи се настроения на национал популизъм, расизъм и ксенофобия. С тревога отчитаме, че у нас езикът на омразата се засилва, а прикритата и открита дискриманиця срещу „различните" се увеличава. В тази връзка има ли воля ГЕРБ да възпре надигащите се националпопулизъм, расизъм и ксенофобия, които ще имат силно парламентарно присъствие в 43 НС?", пита Исмаилов.

ББЦ: Склонни сме на много отстъпки, за да има правителство

Склонни сме да отстъпим от много от основателните си претенции към ГЕРБ като управляваща партия в името на това България да има час п...

"В предизборната платформа и сред основните приоритети на ПП ГЕРБ няма нищо като стратегия и политики във връзка с интеграцията на малцинствата и в частност на най-дезинтегрираната част от тях - ромите. Във следващия етап от преговорите съм в очакване на ясни позиция и гаранции по тези въпроси", категоричен е той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика