Местан поиска от ГЕРБ и Реформаторите за повече конкретика

16758
Местан поиска от ГЕРБ и Реформаторите за повече конкретика
Снимка: БГНЕС

За пръв път чухме изчистено и подробно предложение за съставяне на правителство на коалиционното малцинство. Очакваме обаче подробна и конкретна управленска програма на този кабинет. Това заяви лидерът на ДПС Лютви Местан след края на днешната лидерска среща на парламентарно представените партии.

"В този смисъл ние очакваме конкретизиране на това предложение в едно с управленска програма. Какво споразумение ще правят помежду си относно механизмите за взимане на решение - това е тяхно суверенно право, това е тяхна територия, в което ние нямаме място”, обясни Местан, цитиран от Агенция "Фокус".

Симеонов: Ако подпишем една програма, ще подкрепим правителството

Готови сме да дадем експерти, ако поискат. Важното е България да започне да бъде изваждана от тази криза. Определящо е съвпадението на ...

"Вчера заявихме, че не можем да бъдем опозиция на собствената си платформа. Това е разбирането ни за модерната опозиционност. Ако в управленската програма има теми, застъпени и в нашата платформа, няма как да бъдем опозиция на собствената си платформа“ , заяви Местан.

Лидерът на ДПС категорично отказа да коментира нападките на Валери Симеонов спрямо партията му. Симеонов използва и парламентарната трибуна, за да поиска изолация на ДПС от властта. "Едно е сигурно – няма да видите ДПС в съюз с националпопулизма, независимо в какъв формат на едно или друго управление, сега или в бъдеще", каза Местан.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика