Плевнелиев към НС: Не се дръжте в стил "всички са маскари"

11101
Плевнелиев към НС: Не се дръжте в стил "всички са маскари"
Снимка: БГНЕС

Пожелавам успех на всички народни представители. Сигурен съм, че всички са наясно с огромната тежест, която носят, каза президентът Росен Плевнелиев в обръщението си към новото Народно събрание.

Той пожела парламентът да е инструмент и основа на демокрацията у нас. Не трябва да се държим в стил „всички са маскари”, защото отслабваме държавата и институциите, категоричен беше държавният глава. Само с разум, много повече работа и много по-малко скандали можем да вървим напред, сигурен е президентът.

Племенникът на Плевнелиев нарушил десетки пъти Закона за движение по пътищата?

Над десет акта и фишове за превишена скорост има племенникът на Росен Плевнелиев - Станислав, твърди вестник "Труд". Според информация...

Независимо дали ни харесват резултатите от изборите, вие имате задача – да потърсите общото помежду си, но без да елиминирате различията си. Тесните партийни интереси трябва да отстъпят пред националните, каза Плевнелиев. Много е възможно за години напред България да бъде управлявана от коалиции – нека можещите да вършат това, което трябва, а не да се търси изгодата. Нека се разграничим от криворазбрания национализъм, който води до изолация, подчерта Плевнелиев.

Не беше пропуснат и заветът на Апостола на свободата - да създадем чиста и свята република. Надявам се новият и конструктивен подход при правенето на правителство да не изчезне, след като парламентът заработи, каза още Плевнелиев. Доверието е ключът към успеха, посочи той.

Плевнелиев предварително благодари на депутатите за актуализацията на бюджета и настоя да не се замита случилото се с КТБ - наяве трябва да излезе всичко около модела "КТБ", защото децата ни няма да ни простят, каза президентът.

Клетвата на депутатите

Манолова: Още утре внасям законопроекта за пенсионирането на миньорите

Първият законопроект, който ще внеса, ще бъде за пенсионирането на миньорите. Ще го направя още утре, обещала съм. Това заяви малко сле...

Тържественото заседание започна с молба на почетния председател на парламента Стефан Данаилов към народните представители да се регистрират. „Що ма не ще бе”, попита учуденият Данаилов, когато неговата карта не сработи от първи опит.

Сериозно или на шега аз пак се оказах най-възрастният народен представител и се обръщам към вас, народни представители, с надеждата да съм по-добър орисник на парламента този път, добави Данаилов. Много се надявам, че мъдростта на народа ни ще ни помогне да се обединим и да възродим самочувствието на българите. Трудното раждане на този парламент показа, че много сме занемарили основните принципи на демокрацията, посочи най-възрастният народен представител. Много хора чакат от нас да изпълним каквото сме обещали – младите да могат да се развиват, възрастните да получават достойно възнаграждение за това, за което са се трудили, бизнесът – гаранции за креативността му. Само общите ни усилия могат да помогнат да изпълним тези обещания, завърши Данаилов преди народните представители официално да положат клетва.

Както обикновено, „Атака” си показа рогата и всичките ѝ депутати седнаха по време на химна на Европа.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика