Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Племенникът на Плевнелиев нарушил десетки пъти Закона за движение по пътищата?

23 октомври 2014, 15:43 часа • 16695 прочитания

Над десет акта и фишове за превишена скорост има племенникът на Росен Плевнелиев - Станислав, твърди вестник "Труд".

Според информацията на ежедневника в актовете не влизат последните два, заради които избухна скандал в началото на седмицата. Наказанията са налагани от различни краища на страната и са за най-разнообразни нарушения от превишена скорост до недаване предимство на пешеходец на пешеходна пътека

Скандалът със Станислав избухна, след като той е бил спрян за преминаване на червено в Благоевград. Племенникът на президента е отказал да подпише акта, защото е смятал, че не е нарушил закона. Впоследствие Станислав е задържан, но той твърди, че срещу него е упражнено полицейско насилие. Като доказателство Станислав има медицинско.

Не е фатално, че Станислав е бил арестуван, но при стрес хора с изострен диабет могат да имат здравословни проблеми поради повишено ниво на кръвна захар. В случая на Станислав става въпрос за силно главоболие – захарта му е била над 18, обясни бащата на момчето, Румен Плевнелиев.

Ще очаквам извинение от МВР, ако синът ми не е бил виновен. Може да прозвучи иронично, но е похвално, че полицията се отнася с всички по еднакъв начин, добави Плевнелиев. Той заяви, че полицаите са му отказали да се легитимират и заради това той не е могъл да пусне жалба.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес