Тренировка за плана за действие в случай на наводнение проведоха в Тетевен

4291
Тренировка за плана за действие в случай на наводнение проведоха в Тетевен
Снимка: Община Тетевен

В заседателната зала на община Тетевен тази сутрин се проведе щабна тренировка с членовете на общинския щаб за изпълнение на плана за защита при бедствия. Темата бе „Действия при възникване на наводнение на територията на общината”.

Целта на събитието бе да се отработят въпросите по оповестяването на Щаба за привеждане в изпълнение на общинския план за защита при бедствия и усъвършенстване на методите за работа на неговото ръководство, да се повиши неговата подготовка в изпълнение на плана и управление на процесите по оказване на помощ на населението и обекти от националното стопанство при наводнение и да се подобри личната подготовка на всеки един от членовете му.

В община Тетевен бе открита новата учебна 2020/2021 година

В община Тетевен новата учебна 2020/2021 година стартира за 1788 ученици, от които 157 първокласници. Д-р Мадлена Бояджиева – км...

Тренировката на щаба бе открита от кмета на Тетевен – д-р Мадлена Бояджиева, която коментира, че Общината трябва да бъде подготвена за справяне с кризисни ситуации. Тя добави, че провеждането на такъв тип тренировки е особено важно за обучението и подготовката на териториалните органи на изпълнителната власт, на силите при бедствия и доброволните формирования за предприемане на адекватни действия при възникване на наводнения на територията на общината. Д-р Бояджиева добави, че до момента винаги е получавала подкрепа от всички институции и съвместно са се справяли в трудните моменти.

В щабната тренировка взеха участие личния състав на Щаба за изпълнение на плана за защита при бедствия при Община Тетевен, кметовете на кметствата и кметските наместници от общината, ръководителят на доброволно формирование на Община Тетевен.

Тренировката се планира и осъществи от инсп. Г. Цанков, инспектор ЗН в група ПКПД в РДПБЗН-Ловеч, ст. инсп. Радомир Радев – РДПБЗН-Ловеч, гл. инсп. инж. Н. Христов, началник РСПБЗН Тетевен, Петър Кавалски  – ст. експ. „ССИ,ОМП,МИС и БК“ в Община Тетевен и гл.инспектор Илия Нешев – Началник РУ на МВР Тетевен. Ръководител на групата бе Борис Врабевски – зам.-кмет на Община Тетевен.

Тя се състоя на основание  чл. 44, ал.1, т.1 и ал.2 от ЗМСМА и съгласно чл. 6, ал.1, т. 13, чл. 14, чл. 28 и чл. 65, ал.1 т.3 от Закона за защита при бедствия (ЗЗБ) и утвърден график от Областен управител на област Ловеч.

Кметът на Тетевен и председателят на Общинския съвет получиха юбилейни медали от Съюза на ветераните от войните на България

През изминалата седмица в Тетевен бяха отбелязани 75 години от края на Втората световна война и 30 години от възстановяването на Съюза ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛОВЕЧ:

Община Тетевен ще получи финансиране от МРРБ за още два проекта

Пролетен концерт и базар в Тетевен по случай Лазаровден и Цветница

В Тетевен се проведе VIII-то издание на фестивала „Здравей, здраве“

Училище в община Тетевен отбеляза своя патронен празник

Кметът на Тетевен: Проблем за общините е неосъвременената правна рамка

Кметът на Тетевен взе участие във Форума за икономическото, социалното и териториалното сближаване

Кметът на Тетевен награди участниците в Международния конкурс "С очите си видях бедата"

Кметът на Тетевен подписа споразумение с МРРБ за подмяна на водоснабдителната мрежа в града

Демонстрации, базар и изложба съпроводиха Европейските дни на художествените занаяти в Тетевен

Община Тетевен ще се включи в деветото издание на Европейски дни на художествените занаяти - 2024

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Ловеч