Съдът не наказа бивш плувец и жена му за кока

7730
Съдът не наказа бивш плувец и жена му за кока
Снимка: GettyImages/Gulliver

Австралийски съд не наказа бившия световен рекордьор по плуване Джеф Хюджил (Австралия). Той и съпругата Сара Хилс бяха заловени с кокаин в дома им в края на април. Двамата обаче бяха смирени, признаха се за виновни пред съда и се разминаха със санкцията. 35-годишният Хюджил, в кариерата си на плувец има световен рекорд на 50 м бътърфлай, сребърен медал с щафетата на Австралия на 4 по 100 м съчетано плуване и бронз на 100 м бътърфлай на олимпиадата Сидни 2000.

Съдията не им наложи наказание с мотива, че публичното разгласяване на скандала е много по-сериозна санкция от всяка възможна присъда, която той би могъл да им даде. Той предупреди семейството да внимават да не се издънят в следващите 6 месеца. "Сара и аз подведохме много хора, които ни подкрепяха и ни се доверяваха. Това ни носи повече болка от всичко останало", коментира бившият плувец.

Лекари в Сидни спасиха от ампутация лявата ръка на Торп

Петкратният олимпийски шампион в плуването Йън Торп е откаран в болница в критично състояние. Той е постъпил в клиника в Сидни със сер...

Хюджил напусна басейна след олимпиадата в Атина 2004. После изпадна в депресия и се опитваше да се справи с алкохола и наднормено тегло. След 4 години отново се върна в плуването, а през 2011 г. стана трети на 50 м бътърфлай на световното първенство в Шанхай. За игрите в Лондон 2012 не успя да влезе в националния отбор на Австралия и окончателно приключи състезателната си кариера.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Още спорт