X
 
 

Уволниха шефа на ВиК-Перник заради проблемите с водата

1340 0
Уволниха шефа на ВиК-Перник заради проблемите с водата
Снимка: Thinkstock
Освобождават от длъжност управителя на ВиК - Перник инж. Иван Витанов, съобщи bTV.

В миньорския град от 18 ноември е в сила воден режим, а днес там напрежението ескалира, след като протестиращи се опитаха да влязат във ВиК дружеството.

Нанков: Ще има наказани за водната криза в Перник

Зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков отбеляза, че има пропуски в справянето с безводието и водни...

По-рано днес зам.-министърът на регионалното развитие Николай Нанков подчерта, че ще има наказани за водната криза в Перник.

По думите му пропуски в справянето с безводието и водния режим.

Според него при предишния програмен период общината е пропуснала възможността да кандидатства за европейски финансиране за подмяна на старата водопреносна мрежа.

Припомняме, че по-рано днес перничани щурмуваха сградата на ВиК заради водния режим. След това стана ясно, че язовир "Долна Диканя" не може да се използва за Перник, защото водата е заразена със салмонела.

Перничани щурмуваха сградата на ВиК-Перник с викове за оставка

Десетки перничани се събраха пред сградата на "ВиК" в града с искания за оставката на управителя на водното дружество Иван Витанов, а с...

Преди дни новият кмет Станислав Владимиров върна за преразглеждане предложения от ВиК график за воден режим.

На 7 ноември беше обявено, че ще има воден режим в цяла Пернишка област. Преди това новоизбраният кмет Станислав Владимиров заяви, че причината за водния режим е некомпетентното управление на ВиК-Перник.

На 14 ноември Владимиров заяви, че червени лампи за воден режим в града светели още от началото на годината.

От 18 ноември 2019 г. започна воден режим в региона. Той обхваща Перник и Батановци. Обхванати от водния режим са селата Голямо Бучино, Люлин, Дивотино, Мещица, Витановци, Ярджиловци, Богданов дол, Черна гора и Лесковец.

Перничани ще искат лично обяснение от ВиК за режима - дали не е по-страшно от очакваното

Перник и околните населени места навлязоха във втория ден на водния режим, наложен поради драстичното спадане на водния обем в язовир "...

Същият ден - 18 ноември, кметът Станислав Владимиров сезира прокуратурата. Очакванията му са прокуратурата да влезе във ВиК и да прегледа всички действия. Според него продължаващото разхищение на вода ще изчерпи и малкото останало количество от безценния ресурс.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Последно в Актуално