Директорът на Лигата срещу поругаването Ейбрахам Фоксман идва на посещение у нас

16550
Директорът на Лигата срещу поругаването Ейбрахам Фоксман идва на посещение у нас

Директорът на една от най-влиятелните еврейски организации- Лигата срещу поругаването,  Ейбрахам Фоксман пристига на посещение у нас. Едно от световните лица, свързали живота си с каузата на толерантността, човешките права и достойнство ще бъде в Пловдив за откриването на изложбата на Огнян Панов "Живота на малцинствата в България" на 22 ноември. 

Това стана ясно на работна среща в Резиденцията на Алхимика в Белащица. В нея участваха домакинът д-р Невен Енчев, почетен консул на държавата Израел и председател на IBI /Израелско- Българския институт/, посланикът на държавата Израел у нас Н. Пр Шаул Камиса Раз, директорът на международна фондация "България" Яков Джераси, председателят на РОЕ "Шалом" Светозар Калев, Емма Мезан - председател на Израилтянския духовен съвет в Пловдив и Зорница Натан, зам.-председател на Израелско-българския институт. 

Премиерът ще посети Смолян

Служебният министър-председател Георги Близнашки ще участва на 21 октомври в тържествата по случай 102 години от освобождението на Родо...

Дипломатът взе участие в работната среща, след като преди това заедно с д-р Невен Енчев даде старт на благотворителната инициатива - безплатен топъл обяд за нуждаещи се хора всеки петът от 12.00 ч. пред болница "Медлайн". Хората могат да получават храна, без ограничение на това дали са социално слаби, не се изисква документ, нужно а само да си ноят съдове за храна, каза д-р Енчев. Инициативата на здравния мениджър под патронажа на дипломата е продължение на благотворителната кампания „Топло сърце” в помощ на пострадалите хора от наводненията в района на Мизия. 

Конкретни програми и инициативи за година напред бяха обсъдени по време на разговора. Сред тях е предстоящото посещение на Ейбрахам Фоксман. Преди половин година пловдивски ученици, победители в националния конкурс за есе, посветено на спасяването на българските евреи, организиран от Института, се срещнаха с Фоксман. "Толерантността,  хуманизма и смелостта имат и българско лице", казаха тогава младите хора, товорейки за написаното от тях.

През 2013 година президентът Росен Плевнелиев взе участие в отбелязването във Вашингтон на 100-годишнината от създаването на Лигата срещу поругаването. Приносът на българската нация за спасяването на евреите от концентрационните лагери през Второта световна война бе акцент както в словото на държавния ни глава тогава, така и във фокуса на самите чествания на годишнината на една от най-влиятелните еврейски организации. "Какъв щеше да бъде светът, ако повече нации бяха като българската", заяви Ейбрахам Фоксман. 

Готовността за откриването на Спешно отеление за лечение след терористични актове и бедствия обсъдиха още посланик Камиса Раз и д-р Невен Енчев. Най-модерният център за травми и интензивно лечение, който ще бъде на подчинение на Израелските антитерористични сили, ще бъде изграден на територията на болница "Централ Хоспитал”. Той се създава изцяло по проект на клиника „Тел Ашумер” в Йерусалим, ще бъде подсигурен с бронирани стъкла, оборудван с операционни и зали за образна диагностика. Пациенти от цялата страна директно ще бъдат извозвани с линейки до тук, почи д-р Невен Енчев. Те ще бъдат наблюдавани постоянно и по интернет ще се осъществяват онлайн консултации със специалисти с елитната „Тел Ашумер”, където бе лекуван бившият премиер на еврейската държава  Ариел Шарон. В израелската клиника процентът на смъртност при травматизъм е сведен до 1,8% в сравнение с 40% в аналогично отделение в Лондон.

Президентът ще бъде на официално посещение в Швейцария

На 13 и 14 октомври президентът Росен Плевнелиев ще бъде на официално посещение в Конфедерация Швейцария, съобщиха от прессекретариат...

Очаква се центърът да заработи през февруари, когато ще бъде открит и още един медицински цнтър - изключително сериозна и модерна инвестиция на Израел  у нас в областта на здравеопазването - ин витро център "New Life". 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Пловдив