Боян Чуков посочи кои държави ще спечелят най-много от войната в Украйна и какъв е планът на Путин и Лукашенко

69863
Боян Чуков посочи кои държави ще спечелят най-много от войната в Украйна и какъв е планът на Путин и Лукашенко
Снимка: Студио Актуално

"На вчерашната пресконференция на Путин и Лукашенко бяха поставени акценти, които дават основание да се направят следните няколко извода. Първо, Съюзната държава Русия-Беларус е факт. Наблюдава се пълна координация между военните и силови структури на двете страни. Икономиките на Русия и Беларус работят в пълна синергия.

Второ, изведено бе на преден план понятието "триединен народ" за руснаци, белоруси и украинци, което има мощна геополитическа проекция.

Трето, Лукашенко нарече събитията в Буча "психологическа операция, проведена от британците". И заяви, че белоруските специални служби имат доказателства, които са предадени на Путин.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Владимир Кличко обяви плашеща реалност за целия свят заради действията на Русия

Четвърто, Москва прави ясно разграничение между "англосаксонци" и "европейци". ЕС в този момент се ръководи от Борис Джонсън, който няма нищо общо с Брюксел и Жозеп Борел от Брюксел, който е назначен, а не избран. (бел. ред. - Джонсън е британският премиер и помощта, която дава Великобритания на Украйна няма нищо общо с решенията на ЕС. Борел е европейският външен министър и се назначава с квалифицирано мнозинство от Европейския съвет, където участват премиерите/президентите на всички страни-членки на ЕС, а те се избират на национални избори)

Пето, вероятност към момента за успешни мирни преговори няма. Ще бъде проведена втората фаза на военната операция с паралелна интрига при развитие на драмата с блокираните чужди офицери в Мариупол (бел. ред. - само от руска страна се говори за "хванати в капан" офицери от страни на НАТО заедно с полка "Азов")", пише геополитическият анализатор Боян Чуков в профила си в социалните мрежи.

ОЩЕ за срещата между Путин и Лукашенко и изговорените небивалици прочетете ТУК.

ВИЖТЕ ОЩЕВладимир Кличко обяви плашеща реалност за целия свят заради действията на Русия!

"Считам, че плавно американците преориентират своето внимание преди всичко към конфликта с Китай в Азия. А на британците им е делегирано правото от САЩ да ръководят континентална Европа. На преден план все по-често излиза Борис Джонсън, а Макрон и Шолц се задоволяват с ролите на изпълнители на англосаксонската геостратегия. НАТО изпраща на Киев старо оръжие, което го утилизира заедно с армията на Украйна. Германските танкове "Леопард-1" са производство 1968 г. Британските противокорабни ракети са снети от въоръжение през 2020 г. Путин продължава да държи отворена вратата към европейските индустриалци, които загиват без руските енергийни суровини. Неговата цел е "западните олигарси" да свалят от власт сегашния европейски управляващ елит, който е зависим и безсубектен. Към края на годината най-вероятно ще появи социално напрежение в Европа в резултат на силни смущения във веригите за снабдяване с хранителни продукти. Задава се глад в Африка и Азия. В Египет вече се раздадоха първите тревожни сигнали. Някои експерти предвиждат в края на 2022 г. бежанска вълна от 7-9 млн. човека към Стария континент, който ще изпадне в дълбока рецесия. Антируската кампания ще се задълбочи и много вероятно в България да бъдат изключени руските телевизионни канали. Това ще даде бизнес на българските фирми, които монтират сателитни антени. Най-агресивни към Русия на Балканите са Румъния и Хърватия. Румънците изпратиха, по данни на руското разузнаване, военен екип с техническо оборудване в околностите на Одеса, който да следи руските кораби в Черно море. Загреб присъства в битките срещу хората на Шойгу в Украйна с 200 наемници.

ВИЖТЕ ОЩЕВладимир Кличко обяви плашеща реалност за целия свят заради действията на Русия!

Печеливши икономики в резултат на събитията в Украйна ще бъдат тези на САЩ (преди всичко ВПК), Китай, Индия, Виетнам и Турция. Южна Корея и Япония вече ползват работещи схеми за избягване на санкциите и продължатат икономическите си връзки с Русия. Летището в Истанбул придоби глобална проекция. Очаква се бум на руски туристи в турските курортни центрове през лятото. У нас заедно с настъпването на пролетта замириса отново на предсрочни парламентарни избори", допълва той.

ВИЖТЕ ОЩЕВладимир Кличко обяви плашеща реалност за целия свят заради действията на Русия!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

"Скалъпена история": Асен Василев обясни познава ли се с баща и син Димитрови

"Реванш, наказание и ненужна демонстрация": Росен Желязков за отстраняването му от шефското място в парламента

Шефът на НЗОК ще съди Лена Бориславова за клевета

Радан Кънев: В Брюксел не се чува нищо от скандалите у нас

Д-р Петър Москов: През последните две години маските паднаха, обществото ни няма посока

Кабинетът освободи Вяра Тодева и още 5 областни управители за сметка на кадри на ГЕРБ (СНИМКИ)

Киселова за избора на следващия председател на НС: Той е потенциален кандидат за премиер

"Левицата" с нов залп срещу Корнелия Нинова - отново е замесена Ваня Григорова

НС ще има поне още едно заседание, за да забранят депутатите рекламата на хазарт

"Не пипай там, където не ти е работа": Ицо Хазарта каза защо цялата задкулисна машина премазва ПП-ДБ

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика