Ганев: Една от алтернативите извън Борисов е Слави Трифонов

1134
Ганев: Една от алтернативите извън Борисов е Слави Трифонов
Снимка: БГНЕС

Предсрочните парламентарни избори са неизбежни. ГЕРБ е партията, която има интерес от това и може да ги предизвика. Това заяви в предаването „Преди всички“ политологът Димитър Ганев.

Той на мнение, че оттеглянето на АБВ от управлението е добра новина за Реформаторския блок и Патриотичния фронт, защото отсега нататът властта ще се крепи на тях.

Според него доскоро управлението не е имало алтернатива, но някои от коалиционните партньори вече виждат алтернатива извън Бойко Борисов. Една от възможностите е Слави Трифонов, който ще се опита чрез референдума да натрупа политически капитал.

ГЕРБ се готви само за президентски избори, обяви Цветанов

Единствените избори през 2016 г., за които ГЕРБ се готви, са президентските избори през есента. Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ Ц...

"В едно ново Народно събрание ГЕРБ вероятно ще вдигне своята относителна тежест, без да вдига своите електорални позиции, но вероятно ще влязат по-малко партии в парламента. Освен това е трудно да видя коя от опозиционните днес партии или партньори на управлението ще вдигне своя относителен дял в едно следващо Народно събрание", каза Ганев пред БНР.

Според политолога до предсрочни избори ще се стигне през пролетта. Дотогава 11-те депутата от АБВ, които ще спрат да подкрепят правителството, ще бъдат компенсирани с гласовете на независими депутати и БДЦ, които нямат интерес от предсрочни парламентарни избори, смята експертът.

Димитър Ганев коментира и решението на АБВ да оттегли подкрепата за правителството на ГЕРБ. По думите му то е обвързано с избора на Корнелия Нинова за лидер на БСП.

"В случая г-н Първанов видя алтернатива на управлението на Борисов в лицето на Корнелия Нинова и по всичко личи, че ще се върви към единна президентска кандидатура между АБВ и БСП. Защо не и тези общи действия да прераснат в един общ ляв блок", каза Димитър Ганев.

Следващият социален министър трябва да е от ГЕРБ, смята Бъчварова

Следващият министър на труда и социалната политика трябва да бъде от ГЕРБ. Такова мнение изрази вицепремиерът Румяна Бъчварова след зас...


 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика