Следващият социален министър трябва да е от ГЕРБ, смята Бъчварова

1073
Следващият социален министър трябва да е от ГЕРБ, смята Бъчварова
Снимка: БГНЕС

Следващият министър на труда и социалната политика трябва да бъде от ГЕРБ. Такова мнение изрази вицепремиерът Румяна Бъчварова след заседание на парламентарната група на партията.

Все пак Бъчварова подчерта, че Бойко Борисов е този, който ще реши кой да заеме поста на Ивайло Калфин. "Има варианти, ще намерим", допълни тя.

Бъчварова не вижда междуетнически конфликт в Раднево

Конфликтът в Раднево не е междуетнически. Когато се случи такова напрежение, то се случва с хора, които нямат отношение към конфликта. ...

По думите й случилото се не е на-добрият знак, но мнението на Бъчварова е, че ще могат да се справят.

Припомняме, че по-рано днес Калфин подаде оставка като социален министър. "Оттеглям се от правителството по решение на ПП АБВ. През последната година и половина положих много усилия за това в България да има по-високи доходи, повече работни места и повече справедливост и предвидимост в социалните системи. Доволен съм от това, което постигнах", заяви той.

Решението бе коментирано от председателя на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов: „Явно не е имало искреност във всичко, което сме правили досега. Премиерът, в типично негов стил, винаги е бил максимално широко скроен, за да даде възможност всеки да прави политика, за сектора, който е оглавявал и е заемал министерска позиция. Тук искам да кажа, че не са били малко случаите, когато просто са се правили кадрови назначения, които са били само, за да се обслужват определени политически цели, а не да се търсят националните приоритети и реализирането на националните политики”, посочи още Цветанов.

Според председателя на Реформаторски блок Найден Зеленогорски и лидера на ВМРО Красимир Карачанов пък АБВ напуска властта заради желанието на новия председател на БСП Корнелия Нинова да преструктурира и обедини лявото в страната.

От АБВ оттеглят подкрепата си за ГЕРБ

АБВ оттеглят подкрепата си за ГЕРБ. Това съобщи Румен Петков на брифинг днес. Оттеглянето на подкрепата на АБВ ще бъде гласувано на на...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com