Кирил Петков определи 4 критерия за прием в партията си (ВИДЕО)

30484
Кирил Петков определи 4 критерия за прием в партията си (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

Бившият служебен министър на икономиката Кирил Петков на онлайн пресконференция представи политическия проект, с който той заедно с Асен Василев ще се явят на предсрочните парламентарни избори на 14 ноември. Политическият проект "Продължаваме промяната" се готви в последните 2-3 дни. 

Продължаваме промяната - в последните 4 месеца ние започнахме промяната, имахме конкретни цели. Целите бяха - да се освободи малкият и среден бизнес да работи спокойно, да бъде спряна корупцията, да привлечем високотехнологични инвестиции и цялото благоденствие, когато се събере, да се разпредели по-справедливо, обясни Петков. Ние искаме тези 4 месеца да ги продължим в следващите 4 години. Не е важно дали си ляв или десен, а важното е да си почтен, подчерта Кирил Петков. Той, заедно с Асен Василев, ще работи само с почтените хора. Всеки един човек, част от екипа на политическия проект, ще подпише договор за честност, посочи Петков. 

Ние сме един отбор - с честност, почтеност и воля, категоричен бе Кирил Петков. 

Бившият служебен финансов министър Асен Василев заяви, че истината е, че данъците в България са достатъчно високи и няма нужда да се пипат. Ако започнем да искаме истинското качество, ние ще имаме държава, в която можеш да получиш добро образование, без да ходиш на частни уроци. Това не е утопия, вярва Василев. 

Според него, равен старт за промяната означава качествено здравеопазване, не налага да се доплаща за всяка процедура. Равен старт означава здравеопазването и образованието да бъде достъпно за всяка точка на страната, подчерта Асен Василев. Истината е, че без да се пипат данъците и просто се събере това, което държавата трябва да събере, сложат се контролните механизми и се спрат течовете, всичко това може да се случи. Това ако се случи, ще станат две други неща - нашите бизнеси ще работят по-добре и че ако България започне да се развива в тази посока, все повече млади хора ще се върнат в България. На всички нас България ни е мила, каза Василев. 

В България ми харесва най-много, само че когато си говоря с колегите, те казват добре де, ама децата трябва да тръгнат на училище, родители не могат да отидат в болница. Ако ние си оправим инфраструктурата, средата, изчистим си държавата, ще можем да се гордеем с България такава, каквато е и ще бъде, а не само с миналото. Това е, което искаме да направим - не могат да го направят 7 или 8 човека, а всички ние. Ако искате - помогнете ни да се случи, а ако не искате, има много парти и всеки може да избере кога и как да гласува, завърши Асен Василев. 

Никой освен нашия екип не е дал право да се говори от наше име, увери от своя страна Кирил Петков. В последните месеци показахме, че имаме смелостта да атакуваме, имаме отбора, така че ще го направим и занапред, категоричен бе бившият служебен министър на икономиката. 

Асен Василев заяви, че заедно с Кирил Петков и останалите членове искат да се явят в политиката, когато започнали да работят с 46-о Народно събрание. Василев видял от една страна желание нещо да се промени, но от друга страна невъзможност да се постигне консенсус в каква посока да тръгне страната. "Нормално правителство така и не се сформира", критикува Василев, като обсъдил с Петков колкото и да са неподготвени и да не им е приятно, начинът е да влязат в политиката. 

Василев не знаел в България колко много партии има, като безброй партии им се обадили да ги поканят. ПП "МИР" не са им предлагали да бъдат заедно мандатоносител. В процес на разговор сме с няколко партии с около 7-8 партии, ще сформираме коалиции, с които ще искаме "Продължаваме промяната" да бъде името на коалицията, настоя Асен Василев. В момента още не сме ги избрали и когато ги изберем, ще ви кажем, уточни Василев. 

Той очаква следващото правителство на България да бъде коалиционно. Това, което Василев намира за важно, е като се влезе в парламента, да бъде сформирано добро коалиционно управление, надява се бившият служебен финансов министър.  

Кирил Петков отново от своя страна заяви - това са първата група от хора, с която ще започнат. Това са млади хора, които са били най-добрите в своя випуск, само че една част са в чужбина, защото са много добри, похвали ги той. 

Всички ще ги обединим, няма да крадем от листите на други, няма да има задкулисие, а ще бъдем почтени и като отбор, увери Кирил Петков. Когато той отишъл при Асен Василев и му предложил да направят политически проект с аргумент политическия спектър в 46-о Народно събрание. Не е въпросът колко хора къде седят в парламента, а въпросът е да напълним максимално много почтени хора в промяната и да я продължим, изтъкна бившият служебен икономически министър. 

"Не ни е страх, просто не ни е страх", подчерта Кирил Петков. 

Кирил Петков и Асен Василев няма да взимат нито една структура, от нито една политическа партия. Ние вярваме, че хората видяха и харесаха това, което направихме. Аз вярвам, че в следващия парламент ще има 121 депутати от коалицията на почтените. Реално ще има над 121 депутати, за да направим истината промяна, иначе ще имаме поредните разочарования, каза още Кирил Петков. 

Прочетете още по темата: Проучване: Новата форма около Петков и Василев набира 9% подкрепа

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Правителство или предсрочни избори: Габриел отива при Радев с окончателно решение

Преговорите между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ приключиха без коментари пред медиите

Желязков: Основната ни цел е премахването и на сухопътния контрол в рамките на Шенген

Слави Трифонов: На две магарета слама не могат да разделят, но ще дойде черен лебед (ВИДЕО)

Анализатори: Спорът е за регулаторите и съдебната власт, а не за министрите

ЦИК обяви обществена поръчка за евроизборите с една особеност

ТАСС: Повечето руснаци в България гласуваха за Путин

БСП: България час по-скоро трябва да отиде на избори

"Защо Министерство на културата е дарено на корумпираните простаци от ГЕРБ?": Велислав Минеков

Преговорите завършват в следващите 24 часа, ПП-ДБ не са съгласни с имена в кабинета (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика