Куп знайни фигури скочиха: Акцията в ТВ7 е удар срещу демокрацията и държавата

9607
Куп знайни фигури скочиха: Акцията в ТВ7 е удар срещу демокрацията и държавата
Снимка: БГНЕС

Не мога да разбера какво се случва и страшно много неизвестни има в тази история. Така коментира случващото се в в ТВ7 и обискът там председателят на СЕМ Георги Лозанов.

Медията не е само предприятие, тя е свързана с правото на свободно изразяване. Това е един скандален сюжет... Не зная да има аналози в световната практика. Това е удар срещу обществената роля на медиите, категоричен бе Лозанов.

ТВ7: Трябва да удържим на натиска

Временният синдик Велков, заедно с охранители в компанията на партийни функционери от "България без цензура", начело с Христо Цирков ...

Според Кирил Благоев частният съдебен изпълнител Кристина Димитрова е влязла без какъвто и да е списък и опис на предмети и техника, които трябва да бъда взети.

Председателят на Камарата на частните съдебни изпълнители Георги Дичев потвърди, че Димитрова не фигурира в нито един регистър на камарата. Тя не е от Стара Загора, каквато информация се появи, каза Дичев. Оказа се, че основният частен съдебен изпълнител се казва Неделчо Митрев. Димитрова била само помощник и юрист на КТБ.

И още мнения

Бившият вътрешен министър и лице на АБВ Румен Петков определи ситуацията, като "безпрецедентен акт, без каквато и да е мотивация и правното решение".

Съдия-изпълнител взема техниката на ТВ7*

Частен съдия-изпълнител е влязъл в сградата на ТВ7 на бул. "Цар Борис III" в София, при 6-то РПУ, за да изнесе техниката на телевизият...

Това не е добър знак за държавата като цяло. Не е редно в една демократична държава така да се решават медийни  проблеми. Това няма остане без външен коментар. Европейският прочит ще е строго негативен за държавата и ще остави въпросителните за свободата на медиите в България, а това всичко ни отдалечава от общоприетите ценности в евросемейството, за което всички така юначно говорим, добави още Петков.

Мнението на бившия вътрешен министър Емануил Йорданов е, че става въпрос за брутални действия които нямат нищо общо със закона. Не виждам причина ЧСИ да се явява без съответните призовки за доброволно изпълнение. Не виждам причина и да води със себе си полиция, не си представям, че журналистите ще упражнят насилие, коментира той.

Не зная дали има изпълнителна действия, които се състоят в спиране на телевизия, добави още Димитров. Мисля, че полицаите имат достатъчно много работа, за да бъдат включвани в неправомерната дейност на един или друг частен съдебен изпълнител, завърши той.

Явно само с камери и микрофони няма да стане, изполвайте и друго оръжие, не само тях. Това е инвазия в частна територия и можете да използвате оръжие. Това е грозна намеса и става въпрос за много пари. Разберете кой иска да открадне много пари, дайте го на прокурор и съд. Това каза в емоционален коментар председателят на Съюза на българските артисти Христо Мутафчиев. Според него "може би прокуратурата спи". На въпрос дали не го прави непрекъснато, Мурафчиев отговори, че "това май е естественото състояние на прокуратурата".

Обсъждат по-тежки санкции за частните съдебни изпълнители

По-строга дисциплинарна отговорност за частните съдебни изпълнители (ЧСИ) и увеличение на минималните годишни застрахователни суми, с...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика