X
 
 

Съдия-изпълнител взема техниката на ТВ7*

8307 8
photo of Съдия-изпълнител взема техниката на ТВ7*
Снимка: БГНЕС

Частен съдия-изпълнител е влязъл в сградата на ТВ7 на бул. "Цар Борис III" в София, при 6-то РПУ, за да изнесе техниката на телевизията, което на практика ще доведе до спирането на нейното излъчване, предаде БГНЕС.

Пред телевизията има наемни работници, които са пристигнали, за да изнесат телевизионната апаратура. Извършва се обиск и опис на техниката като целта е тя да бъде иззета, което ще доведе до спирането на излъчването на една от четирите национални телевизии. В момента служителите на телевизията нямат достъп до архивното помещение на медията.

Според информацията представители на Корпоративна търговска банка (КТБ), 6-то РПУ и спецчасти описват техниката и съоръженията на медията. Журналист на сутрешния блок на ТВ7 каза, че се правят опити да бъде откачен сървъра на телевизията.

Обискът се извършва на основание на съдебен спор. Квесторите на КТБ са поискали от СГС да бъде иззето имуществото на ТВ7, но СГС се произнася, че това е национална медия и не може да бъде конфискувано имущество. Преди дни вече синдиците на КТБ обжалват решението на СГС и правното основание за днешната акция в медията е периодът именно на това обжалване.

В момента по ТВ7 се излъчва директно и влизането на частния съдебен изпълнител, който е придружен от полицаи. В опит да бъде спряна акцията, служители на телевизията направиха жива верига. Чу се и изявление: "Нали се сещате, че ще сме новина в цял свят".

Междувременно ТВ7 съобщи, че в Камарата на частните съдебни изпълнители нямало регистриран изпълнител с името Кристина Димитрова. Точно това е изпълнителят, влязал сега в ТВ7.

Предистория

Припомняме, че заради претенции на Николай Бареков и неговата "Ноу фрейм медия България" ЕАД към телевизията за неизплатени суми беше назначен синдик. Служители на компанията дори пуснаха официално писмо в края на септември, с което изброяват за кои продукции на "Ноу фрейм медия България" ЕАД ТВ7 дължи пари. А самият Бареков обяви, че от телевизията му дължат 5 млн. лева.

"Ноу фрейм медия България" ЕАД е различна фирма от "Ноу фрейм медия България" ЕООД. Втората е собственост на Емил Кошлуков. Точно там участие имаше Александър Сталийски, който беше сочен от мнозина за Сив кардинал по време на първото правителство на Бойко Борисов.

Освен Бареков, банкерът Цветан Василев също има претенции към ТВ7 и News7. Дружеството „Технологичен център – институт по микроелектроника” АД (ТЦ ИМЕ), което беше посочено от БНБ като част от схемата за източване на КТБ и е считано за един от основните стълбове в империята на Василев, подаде иск да бъде обявен в несъстоятелност собственикът на ТВ7 и News7 „Краун Медиа” ЕАД. Това стана в началото на ноември миналата година. Причината - невърнат заем от 290 млн. лева.

* Информацията е актуализирана

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Анонимен 8 Анонимен преди 4 години Профил на трол?
  нОВ КОСТИНБРОД,
 • Анонимен 7 Анонимен преди 4 години Профил на трол?
  НОВ КОСТИНБРОДБРОД, ИДВАТ ИЗБОРИ, И ТРЮБВА НАЙ ХАРЕСВАНИТЕ МИНИСТРИ НА ПРАВИТЕЛСТВО ДА БЪДАТ ОПЛЮТИ, ТАКА РЕТИНГ НА МИНИСТЕР А НА БЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ ЩЕ БЪДЕ ОПЛЮТ,ТО СЕ ЗАПОЧНА С РШИДОВ, МОСКОВ, НЕНОВ, СТИГНАХА И ДО КРИСТАЛИНА ГЕОРГИЕВА,СПЕТЕ ЧЕНГЕТА, ЖИВЕЕМ В ДЕМОКРАТИЧНА ДЪРЖАВА, А ВИЕ ПРОДЪЛЖАВАТЕ ДА РУШИТЕ ДЪРЖАВАТ.
 • ВНИМАНИЕ Гавра с журналисти 6 ВНИМАНИЕ Гавра с журналисти преди 4 години Профил на трол?
  Това е пълен позор ,защо МВР охраняват хамали в анцузи и коя е Кристина Димитрова пазена от 30 полицаи!?
 • Анонимен 5 Анонимен преди 4 години Профил на трол?
  А на тв Алфа кога?
 • Балък 4 Балък преди 4 години Профил на трол?
  След Костинброд, КТБ, Сф. община и т.н. ... поредното театърче!
 • Балък 3 Балък преди 4 години Профил на трол?
  След Костинброд, КТБ, Сф. община и т.н. ... поредното театърче!
 • Балък 2 Балък преди 4 години Профил на трол?
  След Костинброд, КТБ, Сф. община и т.н. ... поредното театърче!
 • Анонимен 1 Анонимен преди 4 години Профил на трол?
  Хехе, финансираха ги с крадени пари, пък сега реват, като им държат сметка :D Цирк!
Нагоре
missing image
Кога тръгва новото предаване на Слави?

Ще прави ли Слави Трифонов телевизия? И наистина ли е отложил учредяването на партията си? От 15 септември насам жълти вестници и сайтове подлагат...