Местан: Видя се, че "измитането" на ДПС е невъзможно

3236
Местан: Видя се, че "измитането" на ДПС е невъзможно
Снимка: БГНЕС

Резултатът на ДПС показва, че „измитането” на партията е мисия невъзможна. Това каза пред журналисти лидерът на ПП ДПС Лютви Местан по време на влизане в НДК, предаде "Фокус" .

Местан заяви, че се е чул с министър-председателя Бойко Борисов и го е поздравил за изборния резултат, като уточни, че и той е получи насрещни поздравления, което по думите му, е естествено.

ГЕРБ печели и в "размирната" Дупница, но там се очертава балотаж

Балотаж ще определи новия кмет на Дупница, след като днес (25 октомври) кандидатът на ГЕРБ Методи Чимев събра 45% от гласовете на избир...

„Що се отнася до мераците на основите опоненти на ДПС, които имаха стратегическа цел „измитането” на ДПС, чухме този глагол, използваха и една дума „изчегъртването” – резултатът на ДПС показва, че това е мисия невъзможна”, заяви Местан. „Имахме за цял да съхраним позициите в местно управление и по-възможност да го разширим. Към този час ще говоря само със сигурни резултати. Имаме над 30 спечелени общини, а в над 20 сме на балотаж. Това ме задължава да изпълня дълга си да благодаря на всички избиратели на ДПС”, каза още той. „Те най-добре знаят как се правят местни избори, когато партията ни е опозиция и има партии срещу нас, които разчитат на анти ДПС агресията”, заяви Местан.

„Тезата ми, че местният вот ще зададе нови политически реалности е актуална, въпреки коренно противоположните анализи, които чуваме тази вечер. Макар това да е тема на пресконференцията, която от уважение към вас ще дадем”, допълни Лютви Местан.

ДПС е получило признание за важна системна партия, която проведе изцяло ценностна кампания, допълни Местан. "Не знам в крайна сметка колко ще бъдат гласовете за ДПС. Предполагам и този път няма да бъдем подминати от феномена огромен брой недействителни бюлетини, но нямайте съмнение, че това е реален политически вот за ДПС. Няма нито един купен глас в това, което бихме получили", коментира Местан. По думите му, предварителните прогнози са, че ДПС ще регистрира втория по сила вот в своята история, като не брои изборите от 1991 г. "Тогава изборите бяха две в едно, гласуваха към 6 млн. български граждани. От 1995 г. насам това ще бъде вторият вот, малко по-слаб от този, който имахме през 2007 г.", посочи Лютви Местан.

Той обясни, че тепърва предстои да се анализира резултатът от референдума. "Не приемам твърденията, че ДПС бойкотира референдума. Всичките ни изказвания бяха абсолютно позитивни, избирателите видяха че председателят на партията гласува на референдума с категоричен вот "Да"", коментира Местан. Той добави, че партията е гласувала единодушно за провеждането на референдума. "Трябва да чуем гаранции, че технологически е възможно да се реализира електронно гласуване с категорични гаранции за анонимността на вота и против манипулиране на вота. Трябва да си отговорим на въпроса защо в толкова малко страни по света се прибягва до тази модерна технология за упражняване на вота, която безспорно е технология на бъдещето", отбеляза председателят на ДПС. Той изрази мнение, че това е бъдещето.

Каракачанов индиректно опонира на Борисов: Няма печеливши, всички губят

Парите решиха изборите. Купуването на гласове отврати нормалните граждани и те не излязоха да гласуват. Ако ниската избирателна активно...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика