X
 
 

От партия "Възраждане" алармираха за неправомерни арести по време на протестите за водата в Перник

4133 4
От партия "Възраждане" алармираха за неправомерни арести по време на протестите за водата в Перник
Снимка: БГНЕС
"Обект на политическа репресия станаха Ангел Георгиев и Веселин Вешев. Двамата бяха показно арестувани, макар и встрани от протестиращите и то след края на протеста. И двамата са във водещите редове на политическа организация "Възраждане", организатор на протеста, което прави неоснователните им арести политически", пишат от партията във връзка със сблъсъка с полицията пред сградата на МРРБ вчера (27 януари).

Ангел Георгиев е областен координатор на "Възраждане" за област Пловдив, а Веселин Вешев беше шести кандидат в листата за общински съветник във Варна на партията на местните избори през 2019 г. Партията твърди, че срещу Вешев е ползван електрошок от двама полицаи и че Георгиев бил бит, както и че на видео е заснета "дамата-полицай, която се жалва пред камерите на всички медии като потърпевша. Именно тя се приближава към Георгиев, който току-що е издърпан грубо от друг полицай и започва да го блъска. Сега в ареста е битият гражданин, а дамата-полицай, която го бие се "оплаква" гръмко в медийното пространство

"Възраждане" се оплаква от полицейско насилие (ВИДЕО)

Видеоклип с арест на мъж на средна възраст разпространи политическа партия "Възраждане". Твърдението на партията е, че арестът е напра...

След протеста, организиран от "Възраждане" и граждански организации, бяха арестувани общо четирима души. Двама от тях, които не са членове на партията са пуснати под гаранция.

"Що се отнася до арестуваните членове на "Възраждане"  при ареста им не са зачетени човешките им права, не им е позволен телефонен разговор, а адвокатите им в началото не са допуснати до тях. Полицията отказва достъп до видеозаписите от охранителните камери на МРРБ, но граждани предоставиха любителски кадри, които оневиняват двамата арестувани. Невинни хора са в ареста, а полицаи са изправени пред телевизионните камери и изказват неверни данни", твърдят от партията.

"Защо се налага полиция да пази “избранниците на народа” от самия народ? Така или иначе, полицаите имаха нареждания да провокират протестиращите, като ги бутат и пръскат със сълзотворен газ", убедени са от организацията.

От Възраждане са категорични, че ареста е политически и за него ще бъдат сезирани с официално становище всички организации занимаващи се с правата на човека.

Гешев: Няма да се толерира това да се бият полицаи

Главният прокурор с остър коментар след насилието над полицаи в София. След вчерашното нахлуване в регионалното министерство, когато д...

"Изпратена е информация към всички водещи световни медии. Протестите продължават и няма да спрат, въпреки старанието на управляващите да сплашат гражданите чрез арести и да ги принудят да продължават да търпят беззаконията им", завършват обръщението си от "Възраждане".

Actualno.com

Етикети:

 • Анонимен 4 Анонимен преди 4 седмици Профил на трол?
  Коста Копейкин пак се прави на герой, а преви време Валери Симеонов му беше ударил дени шамар и го вкара в болница.
 • Анонимен 3 Анонимен преди 4 седмици Профил на трол?
  А га чупихте министерството - тогава всичко беше правомерно? В други страни щяха да арестуват цялата банда, не само 4 човека. Наглост без граници.
 • ген. Колев 2 ген. Колев преди 4 седмици Профил на трол?
  Тези руски подлоги и провокатори, колкото и да ги бият малко е!
 • Анонимен 1 Анонимен преди 4 седмици Профил на трол?
  Полицаи са газили и обругали БЪЛГАРСКОТО ЗНАМЕ ! Прокурорите са пас, за тях то е без значение .