Пламен Димитров: България трябва да има правителство до 2 седмици

11423
Пламен Димитров: България трябва да има правителство до 2 седмици
Снимка: БГНЕС

Трябва да се направи всичко възможно България да има правителство до две седмици. Това заяви във Варна Пламен Димитров, президент на КНСБ, по време на регионална среща на структурите на КНСБ от Варна, Шумен и Добрич, предаде „Фокус”.

Димитров посочи, че две са били основните теми на обсъждане – въвеждането на нова електронна платформа на конфедерацията, която да улесни достъпа до информация на членовете на КНСБ и да се стигне по-близо до тях и заплащането на труда в България.

Г-н Симеонов, никога не е късно човек да се изложи

Програмата е важна – България трябва да се развива според предварително съгласувана програма, с приоритети не за следващите четир...

„Искаме все повече хора на наемния труд да разберат как могат да достигнат до достойно трудово възнаграждение на базата на положения труд, продажбите и печалбата на съответното предприятие”, подчерта Пламен Димитров. Той подчерта, че синдикатите и работодателите готвят общи действия в сферата на енергетиката.

„КНСБ настоява всички отговорни политици на България, начело с лидера на спечелилата последните избори партия, но и тези, които в момента водят тежки преговори за създаване на коалиционна форма на управление, да се отнесат отговорно към бързото формиране на ново правителство на страната. За нас всички останали аргументи трябва да останат на заден план. В икономиката, във финансите, в ключови системи на държавата, които са структуроопределящи – енергетика и банково дело започват сериозни процеси на разпад и заплаха на стабилността на страната”, каза Пламен Димитров.

Според него, ако няма актуализация на държавния бюджет за тази година, до края на годината се очаква в някои бюджетни сфери да ескалира напрежение и да се стигне до неплащане на някои разходи и дори на заплати. „Съставянето на правителство няма алтернатива, независимо колко дълъг ще е неговият живот. Затова час по-скоро – ново правителство”, апелира Пламен Димитров.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика