Сидеров: Няма договорка с ГЕРБ, вот за недоверие за бежанците е противоречие

38011
Сидеров: Няма договорка с ГЕРБ, вот за недоверие за бежанците е противоречие
Снимка: БГНЕС

„Атака” не се е договаряла с ГЕРБ преди днешното гласуване за удължаване на мораториума върху купуването на земеделска земя от чужденци. Това каза лидерът на националистите Волен Сидеров.

Според Сидеров Европейската комисия не може „да си измисля наказания” и за България няма особена опасност заради това, че не изпълнява ангажимент за премахване на този мораториум до началото ан 2014 година. „Ние отговорихме на искането на българските граждани – 70 и повече процента са против разрешението чужди граждани да купуват българска земя”, каза Сидеров пред БНТ. Той благодари на всички депутати, гласували в подкрепа на предложението на „Атака”, за отговорното от национална гледна точка поведение.

Може да има вот на недоверие заради бежанците

Вместо вот на недоверие в областта на културата, следващият вот може да е по бежанския въпрос. Това заяви в сутрешния блок на Нова теле...

Националистът коментира и думите на Татяна Дончева, която заяви, че и в момента земя може да се купува от чужденци. Това, че има неуредица в сегашния закон, означава ли, че не трябва да действаме в полза на справедливостта? Сега хората като извършват убийства, това означава, че не трябва да има закони срещу това ли, попита Сидеров.

Вот на недоверие заради бежанците

Сидеров коментира и въпроса с бежанците, като изрично подчерта, че единственото решение е затварянето на границите. Според него българските власти няма как да разберат колко от влизащите в страната бежанци са свързани с терористични групировки. Самият председател на ДАНС призна този факт, заяви националистът.

Лидерът на „Атака” не отговори в прав текст дали партията му би подкрепила вот на недоверие, внесен от ГЕРБ по бежанския въпрос. Според Сидеров обаче такъв вот би бил „противоречие”. ГЕРБ трябваше да подкрепят нашето предложение за затваряне на границите, а те не го сториха – сега какви могат да са им аргументите за вот по отношение на бежанците, попита риторични Сидеров.

И вторият вот на недоверие срещу правителството не мина

Народното събрание гласува "против" вота на недоверие срещу правителството на Пламен Орешарски. Общо днес гласуваха 231 депутати. От т...

Според лидерът на „Атака” след като искаме да спазваме европейски директиви, трябва да сме наясно, че хора, които влизат без документи в страна-членка на ЕС, могат да бъдат задържани и експулсирани в трета страна след изтичането на определен срок. Това следва да прави и България, смята Сидеров.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика