Симеонов: Борисов иска избори, Цветанов се разката

3921
Симеонов: Борисов иска избори, Цветанов се разката
Снимка: БГНЕС

Бойко Борисов иска да ходи на избори, това е причината да се стигне до този тъжен ден. Това каза съпредседателят на Патриотичния фронт (ПФ) и лидер на НФСБ Валери Симеонов пред bTV.

По думите му в хода на преговорите се е стигнало до 7-8 страници допълнение към управленската програма, които са били напълно съгласувани. Според него така е имало консенсус по въпросите с бежанците, битовата престъпност, облекчаването на малките и средни предприятия, икономическата политика и енергетиката.

Симеонов: Ако президентът даде мандат на ДПС, стягаме редиците за бой

Би трябвало в този мандат да се използват всички възможности за продължаване на работата на НС и стабилността на България. Това каза п...

Симеонов обясни, че всички тези въпроси са били консултирани в парламента успешно, но е останал един за „по-високо, външно ниво” – исканото от ПФ вдигане на пенсиите, за което е трябвало да се произнесе финансовият министър Владислав Горанов. Той коментира, че и тези пари не са се намерили в държава, която плаща стотици милиони за строежа на нови фрегати и близо 2 млрд. лв. годишно за инвалидни пенсии, половината от които са фалшиви. „На всички е ясно, че г-н Горанов имаше указание. Той е известен с близостта си с министър-председателя”, уточни Симеонов.

Той припомни, че още след изборите Бойко Борисов се държал като „разсърден човек” и още тогава е имал желание за предсрочни избори. По думите му така ГЕРБ задкулисно са подкрепяли линията, подклаждана открито от БСП след победата на ген. Румен Радев, а премиерът в последния момент се отметнал от неофициалния си ангажимент ПФ да вземе третия мандат от президента Росен Плевнелиев. Според него след срещата на върха на ЕС обаче Борисов привидно е бил с коренно променена позиция и имал желанието да не се стига до предсрочни избори, но когато обаче всичко е било готово днес по обед, Горанов е бил инструктиран да блокира новото правителство. „Бойко Борисов за пред ЕС си е свършил работата – дал е съгласие, но се появиха едни, които предявиха невъзможни искания и заради тях отиваме на избори”, добави Валери Симеонов.

По думите му Цветан Цветанов от страна на ГЕРБ е свършил всичко по силите си за положителен резултат: „Разката се този човек!”, коментира лидерът на НФСБ. Валери Симеонов разкритикува поведението на Бойко Борисов, който в кризисната ситуация се е „забил” за 4 дни в Хитрино, а в най-важния ден (днес) „в 10 си грабна чукалата в Смолян да реже ленти”.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

"Няма как да излъжеш всички и завинаги": Главчев се похвали с раздаване на пари

"Не влязохме в сглобки и договорки": БСП отчете работата си в 49-ия парламент (ВИДЕО)

Кирил Петков: Пеевски не би посмял да ми каже тези неща, ако бяхме без охрана (ВИДЕО)

Хореограф се закле като депутат от ГЕРБ в последния ден на парламента

Вицепрезидентът: Отстраняването на Росен Желязков е странно

"Петков ще скимти пред вратата в Банкя": Пеевски обяви, че в сърцето на Борисов има място за всички

Кирил Петков: Борисов има голям врат - Пеевски виси на него и го задушава (ВИДЕО)

Бивш военен министър обясни защо правителството промени договора за F-16 и какво следва

ЦИК отказа участието на "Атака" на изборите, ето защо

ИТН: Христо Иванов е родител 1 и 2 на Конституцията и се роди "То" (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com