Трайчо Трайков: Руски интереси поставят под съмнение европейския ни път

35078
Трайчо Трайков: Руски интереси поставят под съмнение европейския ни път
Снимка: БГНЕС

Управляващите поставят под съмнение европейския път на България за сметка на руски интереси. Това заяви бившият министър на енергетиката в кабинета "Борисов" Трайчо Трайков. Той е член на гражданския съвет към Реформаторския блок, който днес се събра на първо заседание след сформирането му.

"Наблюдаваме активизиране на коалицията "Белене" - БСП, АБВ и "Атака", отбеляза Трайков и даде за пример идеята на партията на Волен Сидеров за повторно отваряне на 3-и и 4-и блок на АЕЦ "Козлодуй", което, освен че е крачка назад, е свързано и с отказ от вече получена финансова помощ от Европа.

Реформаторският блок иска референдум и електронно гласуване

Реформаторският блок ще подкрепи инициативен комитет за референдум и е твърдо за електронното гласуване. Това стана ясно на пресконфере...

Според Радан Кънев, който беше избран за говорител на Реформаторския блок, коалицията "Белене" включвала и коалицията ВМРО-ДПС, която в момента се нарича "България без цензура". Той припомни, че ВМРО беше основен играч на референдума за АЕЦ "Белене".

Радан Кънев добави, че предложението за еврокомисар е работа на правителството. "Просто не трябва да е това правителство, тъй като никой няма да има доверие в кандидат, издигнат от него, коментира говорителят на Реформаторския блок. - Ако се стигне до предсрочни парламентарни избори заедно с вота за евродепутати, блокът би имал своя номинация. Ако не - управляващите да си носят отговорността".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика