Видео-коментарите на Веселин Марешки за спекулата в горивата минаха милион гледания

6704
 Видео-коментарите на Веселин Марешки за спекулата в горивата минаха милион гледания
Снимка: ПП "ВОЛЯ"

Лидерът на "ВОЛЯ" и зам.-председател на НС Веселин Марешки прави фурор в социалната мрежа Фейсбук. Повече от един милион българи гледат неговите видео анализи, които той пуска от няколко дни насам. Акцент в тях е битката срещу картела в горивата – основната му кауза и като политик, и като предприемач.

Повод за този небивал интерес са фактите, които Веселин Марешки изнася- а именно, че на световния пазар има срив в цената на горивата, а тук тя не намалява, с изключение на неговата верига бензиностанции, където той традиционно продава доста по-ниско от останалите. Политикът обяснява тънкостите на ценообразуването и многократно задава въпроса защо никой от политиците –от президента до омбудсмана, не коментира тези факти, които са в ущърб на българските потребители. „Говорят за спекула на храни, коментират за повишените цени на доставчиците за аптеките, но за горивата -пълно мълчание”, каза Марешки.

В този вид законът за спекулата ще удари тежко и най-коректния търговец, категорични са от "ВОЛЯ"

Политическа партия "ВОЛЯ" излезе с позиция във връзка със новите разпоредби от Закона за извънредното положение, касаещи спекулата. Те ...

Миналия петък, в поредното си видео в своя фейсбук профил, той дава следния пример: при международни цени за литър дизел 39 ст., а на бензина 28 ст., у нас крайната цена е над 2 лв. „Защо никой не излезе да обясни на народа как става това, защо всички си траят?”, пита Марешки.

Веселин Марешки настоява да се изгради държавна верига бензиностанции, която да балансира цените. Той заявява, че неговият екип е готов да предостави експертизата и опита си в този бранш, за да се случи такъв проект в рамките на година.

Ще припомним, че в тази кризисна ситуация Марешки взе решение да спестява близо 600 000 лева дневно на българите, които имат достъп до неговите бензиностанции и аптеки, вместо да прави такава надценка като други на пазара.

„Това е моето решение и моят начин да помогна на сънародниците си в кризата. Това са огромни суми месечно в двата бизнеса - милиони, които ще останат в семейните бюджети. Благодарен съм на всички, които ми пишат да ми кажат колко си спестяват при нас и да изразят подкрепата си за нашите действия”, каза още Веселин Марешки.

Марешки: Международната цена на дизела е 38,5 стотинки, а тук е над 2 лева

Лидерът на ВОЛЯ и зам.-председател на Народното събрание Веселин Марешки призова президента Радев, лидерката на БСП Корнелия Нинова, ос...

В условията на извънредно положение, аптеките и бензиностанциите са сред малкото разрешени отворени обекти.

„Това е изключително натоварване и отговорност за всичките екипи и от двата ни бизнеса –само в аптеките са 350 екипа в цялата страна. Ние няма да оставим българите, ще ги подкрепяме до края на тази тежка ситуация”, категоричен е Веселин Марешки.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com