Зам.-председателят на СДС: Когато си в опозиция, не променяш нищо

3983
Зам.-председателят на СДС: Когато си в опозиция, не променяш нищо
Снимка: БГНЕС

Реформаторският блок отдавна е за свикване на Велико народно събрание (ВНС) – за да се изличат текстовете, които спъват работата на Обикновеното народно събрание. Това заяви заместник-председателят на СДС Румен Христов пред БНТ.

Може би Радан Кънев и Гроздан Караджов ще гласуват в лично качество срещу определени инициативи, предположи Христов относно бъдещето на двамата депутати, реагирали с преминаване в опозиция след бурния 9-ти декември и конституционните промени. На въпрос дали Петър Москов ще си тръгне от здравното министерство, Христов го засипа с похвали за работата му и каза, че не вижда смисъл да си тръгва министър, който се справя добре с работата си. Беше припомнено и, че Москов стана министър с квота на Реформаторския блок, не на ДСБ. Не съм питал Гроздан Караджов кои други колеги визира, че са готови да си тръгнат от управлението, каза Христов.

Трети ден на протест - с разяснения на съдиите какво означава реформата

18:30 часа, трети ден на протест заради провалената съдебна реформа. Днес протестът има различен привкус, защото освен традиционното съ...

Подобно на всички отзиви от ГЕРБ и на тези от Реформаторския блок извън ДСБ, Христов също заговори за стабилността на България предвид случващото се в глобален мащаб, най-вече това в Сирия. Когато си в опозиция, не можеш да промениш нищо – все едно Роналдо да е на скамейката и да вкара гол. В опозиция можем да обясняваме само, че сме морални, разви тезата си зам.-председателят на СДС.

Съжаляваме за това, което се получи с г-н Христо Иванов, но с 24-ма депутати толкова можем. За текста на АБВ имаше 204 гласа, припомни Христов.

Относно бъдещия доклад на ЕК за напредъка ни в борбата с корупцията и развитието на правосъдието, Христов заяви, че според предварителната му информация докладът щял да е критичен, но не и унищожителен.

За финал Румен Христов обясни, че общото събрание на Реформаторския блок ще е във вторник (15 декември), защото утре (12 декември) и ДСБ, и СДС, и Движение България на гражданите щели да се видят първо със своите членове.

Зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ намеква за Лукарски като водещ елемент в РБ

Това е емоционално изказване след случилото се в сряда. Не можем да сравняваме този кабинет с кабинета „Орешарски”, най-мал...

Изявите на Христов пред медиите накараха колумниста на Actualno.com Асен Генов да пусне язвителен коментар във Facebook: "Трябва ли да ви обяснявам защо от СДС остана само памперс за възрастни?"

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика