Зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ намеква за Лукарски като водещ елемент в РБ

4506
Зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ намеква за Лукарски като водещ елемент в РБ

Това е емоционално изказване след случилото се в сряда. Не можем да сравняваме този кабинет с кабинета „Орешарски”, най-малкото защото Реформаторският блок има пет-шест министри, посочи зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ Цвета Караянчева в коментар на сутрешните думи на лидера на ДСБ Радан Кънев, с които той посочи, че ГЕРБ е избрала задкулисието.

Защо ГЕРБ се отказа от „историческия комрпомис” – станало ясно в комисия, че нито Патриотите, нито АБВ подкрепяли, обясни Караянчева в предаването „Лице в лице” на bTV. Ако не бяхме подкрепили предложението на АБВ за двете квоти във ВСС, нямаше въобще да има разделение на ВСС. В единия случай щяхме да имаме 107 гласа, а в другия, който стана факт – 204 гласа, разказа депутатът на ГЕРБ. Тя продължи с думите, че не може само заради един текст да има такова разделение, защото се направили много други ценни неща.

Лозан Панов: Сигурно ще бъда обявен за атентатор, но нека извикаме силно: Стига вече толкова!

Сигурно на мнозина ще им се стори, че съм голям наивник, че се надявах това честване да се превърне в двоен празник, който да надхвърли...

Когато сме направили първите стъпки, за да може по някакъв начин да се изолира задкулисието, нямаме право да не продължим, вдъхновено продължи Караянчева. Надяваме се, че „г-н Лукарски и останалите съпредседатели на Реформаторския блок” ще решат да останат в правителството. През тази една година се научихме да си говорим, смята Караянчева. Всичко е въпрос на диалог – особено ако сме осем партии, трябва да се убеждава човек по човек, добави тя.

Караянчева изрази съжаление от оставката на Иванов и подчерта, че според нея е трябвало той да продължи реформата. Мисля, че това беше емоционална, прибързана стъпка, но това беше негов избор, посочи депутатът. За всеки един министър в това правителство бихме съжалявали, каза още Караянчева, припомняйки, че Христо Иванов всъщност беше избран от гражданската квота на ГЕРБ.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика